Öt hét telt el a világbajnokság óta, és már túl vagyunk a Q School kvalifikációs versenysorozaton, valamint az első két pontszerző torna selejtezőin. Nem kell már sokat várni arra, hogy a snooker visszatérjen a tévé képernyőjére.
Az előttünk álló szezon 12 pontszerzőt tartogat, plusz a Masterst, a a tavaly indult Champion of Championst, hat European Tour eseményt, négy Asian Tour versenyt, az új World Grand Prix-t, a Championship Ligát, a Shootoutot, a szenior VB-t és a hatpirosas VB-t. Ez összesen 29 verseny, és megannyi rendezési forma.
Az első verseny, az Asian Tour Yixing Classic nevű állomása lesz, már a jövő héten. Két hét múlva pedig már tartani fog a Wuxi Classic, melyet rögtön követ az Ausztrál Open, és mind a kettőt közvetíti az Eurosport. Az idei sportélet legtelítettebb hetei következnek a futball világbajnoksággal, Wimbledonnal és a Tour de France-szal. A snooker rajongói pedig a Crucible óta először láthatják kedvenceiket. Legalábbis sokat közülük.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36

Marco Fu mindenkit meglepett az Ausztrál Open kihagyásával

Fotó: Eurosport

Ronnie O'Sullivan mindkét eseményt kihagyja, Mark Selby nem nevezett az ausztrál versenyre, mint ahogy Ding Junhui sem, aki ráadásul elbukott a Wuxi Classic selejtezőjében. Hasonlóan meglepő, hogy Marco Fu nem próbálkozik meg a címvédéssel Bendigóban. Az ok egyelőre ismeretlen.
Az elmúlt hétvégén Peter Lines megnyerte a Pink Ribbon versenyt, a döntőben Lee Walkert legyőzve. A Gloucesterben rendezett profi-amatőr viadal a mellrák ellen küzdő szervezeteknek hozott pénzt, immár ötödik alkalommal.
A legfontosabb hír azonban (sajnos) Ali Carter rákbetegsége. A Kapitány tavaly hererákkal küzdött, most pedig a tüdőrák az ellenfele. Szörnyű lesz őt haj nélkül látni, márpedig a twitterre azt írta pár napja, hogy elkezdett hullani a haja. Viszont jó hír, hogy a snooker szövetség befagyasztja a ranglistás helyezését, tehát a rák legyőzése után a 13. helyről folytathatja a pályafutását. Drukkolunk, Ali!
Forrás: Inside Snooker
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16