Lejátszották a Tour Championship negyedik negyeddöntőjét is. Allen és Murphy összecsapása hozta a legtöbb izgalmat, hiszen a végletekig kiélezett csatát vívtak. 


A két haver meccsének legérdekesebb részlete, hogy Murphy hat százast is lökött, ami rekorddöntés lett volna, ha pár napja nem teszi meg ugyanezt Maguire. Így "csak" rekordot állított be a 2005-ös világbajnok. No de még ennél is furább, hogy ennek ellenére is kikapott. 8-7-re még ő vezetett, de az utolsó két frame-ben mindössze 1 pontot szerzett. Allen a döntő frame, mint kiderült, döntő breakjét egy mázlis lökéssel indította, és 62 ponttal zárta. Murphy kissé keserűen ezt nyilatkozta:
"Mark kétszer győzött le kilenc nyert frame-ig tartó mérkőzésen, és mindkétszer mázlival lökte be a meccset eldöntő golyót. Úgy látszik, csak így képes arra, hogy hosszú meccsen fölém kerekedjen. Remélem, legközelebb igazságos meccsünk lesz, és én győzök."
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Ez egyébként azért furcsa, mert korábban nem volt olyan meccsük, ami szintén kilenc nyert frame-ig tartott, és döntő frame-et hozott volna, szóval Murphy rosszul emlékezik. Pedig ő elég precíz fickó. No de ezt inkább csak amolyan szurkapiszkaként mondhatta oda, hiszen jóban vannak Allennel, és Murphy nagyon jól tudja, hogy a mázli része a snookernek. Allen ezt mondta a meccs után:
"Mindig is jól játszottam nyomás alatt. Viszont nekem jót tesz a közönség. Ahogy ma játszott Shaun, ha lett volna közönség, biztosan ő győzött volna, mert mindenki mellé áll. Úgy tűnik, a nézők nélküliség az új norma, de ez közel sem ideális helyzet. Remélem, nem kell sokáig így játszani."
A torna az elődöntőkkel folytatódik. Szerdán Trump és Maguire, csütörtökön Sleby és Allen csap össze. Pénteken pedig következik a döntő.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16