A snooker világbajnokságot időtlen idők, egészen pontosan 1977 óta a sheffieldi Crucible színházban rendezik.

Finoman szólva kultikus, akár úgy is fogalmazhatunk, hogy spirituális helyszín a snooker rajongóinak és persze a játékosoknak. Mindazonáltal viszonylag csekély a befogadóképessége, kevesebb, mint ezer néző tud egyszerre helyet foglalni a nézőtéren. Összehasonlításképpen érdemes tudni, hogy ez kevesebb, mint a fele a Mastersen, az Alexandra Palace-ben leültethető nézőszámnak.
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216204.jpg
Snooker
Hihetetlen történetek a világbajnoktól, aki két hétig nem kelt ki az ágyból
10 ÓRÁJA
Trump egyetért azzal az alapvetéssel, hogy a szűkös színház sokat ad a verseny feszültségéhez és hangulatához, ettől függetlenül úgy gondolja, hogy a sportág vezetőinek nagyobb helyszínt kellene keresniük, ha azt akarják, hogy a snooker további növekedésnek induljon.
"A Crucible valóban csodálatos helyszín, de kérdéses, hogy elég jó-e a világbajnokság számára. Szerintem nem. Érdemes egy fontos, nagymúltú verseny odavinni, mondjuk az Egyesült Királyság Bajnokságát, de a világbajnokság számára szerintem nagyobb helyszín felelne meg" - mondta Trump a metro.co.uk-nak.
"A sportág csúcseseményén nem lenne szabad korlátozni a nézők számát, ezreknek kellene látniuk a helyszínen a vébét. Ha a Mastersre kíváncsi 2200 néző, akkor a világbajnokságot 5000-es nézőtér előtt kellene megrendezni, egy nagy arénában, nem egy kis színházban.
Tudom, hogy emeli az izgalmat, hogy ennyire közel ülnek a nézők, de egy nagyobb helyszínen is bőven lenne feszültség, hiszen a világbajnokságról van szó, mindenki erre hegyezi a formáját, mindenki erre készül és erre vár a leginkább. Nekem olyan, mintha vissza lenne fogva a világbajnokság."
Korábban Neil Robertson vetette fel, hogy rövidíteni kellene a világbajnoki mérkőzéseket, és azt is hozzátette, hogy az első néhány fordulót más helyszínre kellene vinni, hogy csak az elődöntőket és a döntőt játsszák a Crucible-ben.

Neil Robertson a Crucible színházról és a vb-ről

Fotó: Eurosport

"Neil ezt nem a saját érdekében mondta, ő nagyobb távlatokban gondolkodik. Tudja jól, hogy a kétnapos, négyszakaszos mérkőzéseket csak a legnagyobb rajongók követik, azok, akikhez el akarunk jutni a snooker növekedése érdekében, nem néznek végig ilyen maratoni hosszúságú mérkőzéseket. 12-12-es állás körül bekapcsolódnak a végjátékba, mert onnan kezd el izgalmassá válni a dolog. Szükség van persze a hosszú csatákra, de a 18 nyert frame-ig tartó döntő manapság már túl hosszúnak számít.
Az elődöntők három napig tartanak. Egyetlen meccsnek sem lenne szabad hosszabbnak lennie a döntőnél. Már a második fordulóban is vannak háromnaposok, ami egészen nevetséges. Három szakasz elég, akár egy nap alatt is megoldható lenne, reggel 10-es, 14:30-as és 19 órás kezdésekkel. Szerintem így jobban meg lehetne fogni a közönséget.
Egy meccs elejét megnézni nem ugyanaz, mint a végjátékot. Nem mennék el például egy golfversenyre az első 12 szakasz miatt, vagy mondjuk egy teniszmeccsen sem állnék fel az első szett után."
Snooker
Drago szerint Trump nem nyerhet 9-es poolban
09/09/2021 07:46
Snooker
Poolra vált Judd Trump és Mark Selby szeptemberben
02/09/2021 12:24