Döntőbe jutott O'Sullivan, ami nem számít meglepetésnek, elvégre ő az uralkodó világbajnok, aki ebben a szezonban is játszott már két döntőt, még ha el is veszítette azokat. A meglepetést Jordan Brown szállította, akiről a rajongók nagy része minden bizonnyal még csak nem is hallott korábban. 


Az északír játékos a világranglista 81. helyén áll. Zsinórban négy döntő frame-es meccset nyert a héten, többek között Selby ellen is. Az elődöntőben már magabiztosan győzött Maguire ellenében. Mindezt úgy, hogy három éve még egy benzinkúton dolgozott.
A 33 éves Brown korábban már volt egyszer profi, de azonnal kiesett a Main Tourról. 2018-ban jutott vissza a profi mezőnybe, ahol megnyert ugyan egy-egy meccset, de a tavalyi szon végén megint kiesett volna, ha nem jut el a világbajnokság főtáblájáig. De eljutott, McLeod, Vafaei és Day legyőzésével. A főtábla első körében ugyan kikapott (éppen Selby-től), de így is megőrizte profi tagságát.
Shoot Out
Így kell debütálni - a mindössze 15 éves Stan Moody egy profit vert meg a Shoot Outon!
13 ÓRÁJA

Brown-B-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

A jelen szezonban egészen a German Mastersig semmit sem ért el. Ott viszont elment a negyeddöntőig, többek között Dottot is legyőzve. Ezen a héten azonban minden korábbi eredményét utcahosszal felülmúlta a döntőbe jutással.
Világranglista 81. helyezettként nagyon ritka, hogy valaki pontszerző döntőt játsszon. Kyren Wilson 54. volt, amikor a Shanghai Masters fináléjába jutott, melyet ugye meg is nyert. Murphy a 48. helyről nyert annak idején világbajnoki címet. És ami ritkán kerül szóba: Dave Harold 1993-ban a ranglista 93. helyezettjeként győzött az Asian Openen.
Hát ezért számít O'Sullivan toronymagas favoritnak. Márpedig őt az ilyesmi nem szokta befolyásolni. Nem szokott összezuhanni, vagy akárcsak megremegni az esélyesség terhe alatt. Nagyon-nagyon nehéz elképzelni, hogy ne ő szerezze meg a trófeát. Ami ha meglesz, akkor pályafutása 38. pontszerzője, egyben ötödik Welsh Open címe lenne. Utóbbival beállítaná Higgins rekordját.
Az Eurosport Playeren lehet nézni a döntő minden egyes pillanatát. Az Eurosport 1 élőben bekapcsolódik az első szakaszba 16 óra körül, majd 20 órától adja a második szakaszt teljes egészében.
Shoot Out
A leggyorsabb verseny
EGY NAPJA
The Masters
Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik
18/01/2022 18:52