Higgins úgy érezte, hogy nincs más választása, ha folytatni akarja csodás pályafutását, akkor muszáj lefogynia. A világbajnokság számára szomorú véget ért, olyannyira, hogy a mérkőzése közben alig kapott levegőt.

A skótok négyszeres világbajnoka az esélyesek közé tartozott a torna előtt, hiszen remek formát mutatott a felvezető versenyeken, elsősorban a februári Players Championshipen, ahol a döntőig mindössze egyetlen frame-et vesztett, és a fináléban 10-3-ra elgázolta Ronnie O'Sullivant.
A Crucible-ben az első fordulóban 7-4-es hátrányból fordított Tian Pengfei ellen, de a második körben 13-7-re kikapott régi riválisától, Williamstől.
World Championship
Megint Mark Williams nyerte a gigászok csatáját
25/04/2021 06:50
"Csalódott voltam. Azt hiszem, soha nem éreztem magam ennyire rosszul a snookerasztalnál. Már az első mérkőzésemet is csak szerencsével nyertem meg, és ott is előfordult bizonyos lökéseknél, hogy alig kaptam levegőt. Mark ellen jól kezdtem, de aztán fokozatosan elfogytam. Nem tudom, hogy azért, mert a korom miatt egyre rosszabbul látok, vagy azért, mert túlsúlyos vagyok. Ezzel korábban sosem volt gondom, de idén nagyon kényelmetlenül éreztem magam Sheffieldben. Muszáj fogynom, mielőtt elkezdődik az új szezon" - mondta Higgins.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117608.jpg
Ahogy véget ért a világbajnokság, elkezdtem spinningedzésre járni, és nagyon élvezem. Hetente háromszor-négyszer járok, egy ipartelepen edzünk, üvöltő zene mellett, alkalmanként 45 percet.
A végére úszom az izzadságban, és teljesen kimerülök. Sosem voltam az a konditerembe járó típus, de bringázni mindig is szerettem. Máris lepattant úgy hat kiló, de persze bőven van még mit leadnom. Nem tudom, mikor lesz a következő versenyem, lehet, hogy kicsit szűkíteni kell majd a mellényemen.
Le kell fogynom, most ez a legfontosabb számomra. Nem biztos, hogy ettől jobban fogok játszani, de remélem, jobban fogom érezni magam. Amit megtapasztaltam a Crucible-ben, az kissé aggasztó volt.
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3080798.jpg
Óriási önbizalmat ad a következő szezonra, ahogy a Players Championshipen játszottam. Jó érzés tudni, hogy képesvagyok még ilyen jól snookerezni, és képes vagyok versenyt nyerni. Jól mentek a gyakorlások Stephen Maguire-rel és Anthony McGill-lel, de a világbajnokság előtt egy héttel éreztem, hogy már nem vagyok a legjobb formában.
Nem lehet eltervezni, hogy egy konkrét versenyen jöjjön a legjobb formád. Csak remélni lehet, hogy a legjobbkor tudsz majd a legjobban játszani. Éreztem, hogy egészen egyszerűen elfogyott a lendületem.

John Higgins

Fotó: Eurosport

Hihetetlen volt, ahogy Mark Selby megszerezte a negyedik címét. Az utóbbi nyolc évben négyszer ő győzött, és ez elképesztő teljesítmény, különösen a mostani, nagyon magas színvonal mellett. Már az a kérdés is felmerülhet, hogy ő lenne a valaha volt legjobb játékos. Manapság négyet nyerni eszméletlen teljesítmény. Ezeken a hosszú mérkőzéseken borzasztóan nehéz őt legyőzni. Ezen a vb-n többnyire legyőzhetetlenül játszott. Stuart Binghamnek időnként volt ellene némi esélye, de másnak nem.
A döntőben Mark jól kezdett Shaun Murphy ellen, és végig kontrollálta a meccset. Shaun időnként csodásan játszott, de végig lehetett érezni, hogy ez a meccs Selbyé lesz. Az ember nem tehet mást, mint hogy megemeli a kalapját az ilyen teljesítmény előtt.

Mark Selby

Fotó: Eurosport

Mark mentálisan eszméletlen erős, bőven van esélye, hogy szerezzen még címeket a következő években. Biztos vagyok benne, hogy lesz még világbajnok. Stephen Hendry hetes rekordját nehéz lesz megdönteni, de azt gondolom, hogy a mostani mezőnyben, ha nyer ötöt vagy hatot, az értékesebb, mint a hét a 90-es években."
forrás: eurosport.com és wst.tv
World Championship
Higgins szenvedett, mégis fordított
20/04/2021 07:13
World Championship
Snooker Világbajnokság: Beesett a fehér, de azért lökött egy százast Higgins
19/04/2021 17:22