Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan és Judd Trump is sima győzelemmel kezdett Kínában

Buzás Gábor

Frissítve 05/11/2023 - 16:06 GMT+1

Elkezdődött az International Championship, a kínai szupertorna, melyen az összes erős játékos részt vesz. Judd Trump a címvédő, aki húszmérkőzéses győzelmi sorozattal érkezett a versenyre, és megszerezte a 21. sikerét is, miután legyőzte mindössze 12 éves ellenfelét. Ronnie O'Sullivan 6-1-re győzött Ken Doherty ellen.

Ronnie O'Sullivan százassal fordított Doherty ellen

Négy játékos lehet világelső az International Championship után. Vagy marad Ronnie O'Sullivan az élen, vagy pedig átveszi tőle az elsőséget Luca Brecel, Judd Trump vagy Mark Allen.
A bajnok 175.000 fontot és ugyanennyi ranglistapontot kasszíroz jövő vasárnap. Az említett játékosok mind megkezdték a szereplésüket a nyitónapon.
A verseny selejtezőinek (első fordulós mérkőzéseinek) nagy részét lejátszották szeptemberben, csak a címvédő Trump, a világranglista első két helyezettje, Ronnie O'Sullivan és Luca Brecel, valamint Ding Junhui és Zhou Yuelong, és négy hazai szabadkártyás kapott lehetőséget arra, hogy a helyszínen kezdje meg a szereplését.
Az egyik szabadkártyás, Wang Xinbo meglepetést szállított azzal, hogy legyőzte Ben Woollastont.
picture

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Egy másik ifjonc (aki egyébként Wang Xinbo öccse), Wang Xinzhong volt olyan peches, hogy éppen Trumpot kapta ellenfélnek. Aki ugye megnyerte az utóbbi három tornát, és összesen húsz mérkőzést hozott megszakítás, azaz vereség nélkül. Ezenkívül Wang ezen a napon már lejátszott egy mérkőzést, melyet 6-5-re nyert meg egy másik kínai szabadkártyás ellen. Finoman szólva nem volt egyszerű dolga. Nem is tudott sokat mutatni magából, alig lökött be golyót. Trump két százas breakkel indított, és végül 6-0-ra győzött. Michael White lesz a következő ellenfele.
Ronnie O'Sullivan ismét Ken Dohertyvel csapott össze, ahogy három hete Wuhanban is, szintén a 128-as táblán. Ezúttal is az ír világbajnok hozta az első frame-et a kissé rozsdásan kezdő világelső ellen, de aztán a Rakéta elkezdett kiválóan játszani, és egymás után négy nagy breakkel (köztük egy százassal) 4-1-re fordított. Doherty közel került a szépítéshez, de O'Sullivan ellopta a hatodik frame-et, majd egy 68-as breakkel lezárta a találkozót. Mark Joyce lesz a következő ellenfele.
picture

Ken Doherty

Fotó: Getty Images

Mark Allen 3-1-es hátrányba került Oliver Lines ellen, de megnyerte az utolsó öt frame-et, a mérkőzés végén parádézott is: két százas és egy 60 feletti breaket gyártott a záró három frame-ben. John Higgins bukta az első frame-et David Grace ellen, de aztán masszívan hozta a félszázas breakeket, és két százast is lökött, így végül 6-1-re megnyerte a mérkőzést. Barry Hawkins 6-0-ra győzött Tian Pengfei ellen, három százassal, amiből kettő volt 130 feletti.
Az uralkodó világbajnok Luca Brecel, valamint a kiemelkedő kínaiak, Ding Junhui és Zhou Yuelong simán hozták a maguk mérkőzését. A nyitónap egyik rangadóját Stuart Bingham és Matthew Stevens játszotta. A végig szoros mérkőzés nagyon magas színvonalat hozott, különösen 2015 világbajnoka részéről, aki ötször lökött 80 feletti breaket, ebből kettő százas volt. Ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel is csak 6-5-re győzött, a walesiek kétszeres világbajnoki döntőse három nagy breakkel is jól tartotta magát.
Szintén döntő frame-es csatát vívott Ryan Day és Jackson Page - ezen a mérkőzésen a fiatal walesi hozott több breaket, de itt a rutinosabb játékos győzött. Jordan Brown 6-3-ra legyőzte David Gilbertet, és az északír lesz Kyren Wilson ellenfele a következő körben, aki Elliot Slessort győzte le 6-2-re. Márpedig ez egy jóféle rangadónak ígérkezik.
Hétfőn érkezik Mark Williams és Mark Selby, akik egyaránt a magyar idő szerint 7:30-kor kezdődő sávban kaptak helyet. A két többszörös világbajnok Zhang Andával, illetve Stuart Carringtonnal játszik - várhatóan tehát a walesinek lesz nehezebb dolga. Ami különben is várható, hiszen Williams nemrég arra panaszkodott, hogy rohamosan romlik a látása. Luca Brecel is ekkor áll asztalhoz, Mark Davist kell legyőznie a 32 közé jutáshoz.
Hétfő délután megint Ronnie O'Sullivan és Judd Trump viszi a prímet az első két asztalon, de velük egyidőben játszik Neil Robertson (Daniel Wells ellen), valamint Shaun Murphy (neki Dominic Dale lesz az ellenfele) és Ding Junhui is (Long Zehuanggal).
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés