John Higgins 25 pontszerző tornát nyert, köztük négyszer a világbajnokságot és háromszor a UK-t. Emellett van még két Masters trófeája is, hogy csak a legnagyobb sikereit említsük. Kérdés nélkül (a fura bundabotránnyal együtt) az utóbbi húsz évben a snooker egyik legnagyobb alakja volt. Kérdés, hogy jogos-e a múlt idő, vagy esetleg lesz még nagy dobása?
Azért aktuális most ez a felvetés, mert bő egy éve vergődik csak, hiszen tavaly júniusban megnyerte a bolgár ET-versenyt, és rögtön utána döntőt játszott a Wuxi Classicon. Magyarán bő 15 hónapja nem nyert versenyt. És már elmúlt 39 éves. O'Sullivan ugyanilyen idősen még bőven szárnyal, sőt, sokadvirágzását éli, Higgins viszont csak árnyéka önmagának, és egy-két frame-nél hosszabb időre képtelen összeszedni magát. Vajon a tavalyi június volt számára az utolsó csúcspont? Vagy fel tud még törni egyszer-kétszer a hatalmas tudása?
No nem biztos, hogy éppen az előttünk álló szófiai verseny lesz a legjobb alkalom a javításra,  ahol tehát címvédőként indul. De lehet, hogy nagyon rövid lesz a pályafutása, mert rögtön a második fordulóban minden bizonnyal Trump lesz az ellenfele. És ott már bőven nem Higgins az esélyes. Ha mégis legyőzné az ifjoncot, akkor ott van még Dott, Fu és Liang a negyedében, szóval beleszaladt egy erős sorsolásba.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Sajnos nem láthatjuk ezen a versenyen Cartert, aki benevezett, de vissza kellett lépnie, így csúszik a visszatérése. Carter orvosai elégedettek voltak a kemoterápia eredményeivel, és zöld utat kapott, de egy két héttel ezelőtti műtét után most annyira fáj a karja, hogy nem tudja rendesen tartani a dákót. A kétszeres világbajnoki döntős ezzel együtt optimista, és csak fennakadásként kezeli a történteket. Tervei szerint a UK lesz a visszatérő versenye, és előtte még lesz lehetősége kisebb tornákon élesíteni a formáját.
Érdekes, hogy az utóbbi tornák sztárja, Mark Allen nem nevezett Szófiába, így tehát őt nem láthatjuk. Nem csoda, az észak-ír snookeres jócskán kihajtotta magát, ráfér egy kis pihenő. O'Sullivan és Ding sem lesz ott, de nélkülük is erős a mezőny, hiszen Selby, Robertson, Murphy, Hawkins, Maguire mind részt vesznek, nem beszélve a Doherty, Ebdon, White, McManus, O'Brien öregfiúk-fogatról.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16