Fantasztikus mérkőzést játszott a két legeredményesebb aktív profi snookeres, Higgins és O'Sullivan. 


Kicsivel inkább az uralkodó világbajnok tűnt a favoritnak, és jól is játszott, mégis kikapott az eszméletlenül snookerező Higginstől. Mégpedig relatíve simán, 6-3-ra. Csak az hiányzott a mérkőzésből, hogy szorosabb legyen, egyébként mindent megadott, amiért imádjuk a snookert.
Higgins meglökte a torna legnagyobb breakjét, egy 145-öst. Ezen kívül két további százasa és egy 88-asa is volt. O'Sullivan is hozott két százast, és a harmadiktól a hetedikig mindegyik frame-ben löktek százas breaket, azaz zsinórban öt százas született. Ez rekordbeállítás a Mastersen, Robertson és Maguire követték el ugyanezt 2009-ben.
Snooker
Ronnie O'Sullivan ételbankot nyitna
12 ÓRÁJA
Higgins nagyon kevés belökési kísérletet hibázott el, úgy játszott, mint fénykorában. 2017 és 2019 között ott volt mindhárom világbajnoki döntőben, de ezen menetelések alkalmával sem snookerezett ennyire jól. Váratlan volt, hogy ennyire jó formát mutatott, már csak azért is, mert a szezonban eddig egyetlen tornán, az English Openen játszott jól. Ráadásul O'Sullivan ellen közel három éve győzött legutóbb, azóta háromszor kikapott tőle.
"Közel harminc éve játszunk egymás ellen fontos meccseket, és örülök, hogy még mindig versenyképes vagyok. Nemsokára eljön az az idő, amikor már nem tudunk ilyen meccseket vívni, ezért élvezni kell ezeket a lehetőségeket"
- mondta a négyszeres világbajnok.
"Fantasztikus lenne, ha John megnyerné a tornát, túl jó játékos ahhoz, hogy ne nyerjen versenyeket. Ha Judd Trump nem jött volna, valószínűleg még mindig bőven nyerné a trófeákat. Nekem muszáj többet gyakorolnom, és ha ezt megteszem, akkor remélhetőleg jönnek majd az eredmények"
- ezt már O'Sullivan nyilatkozta.
Az elődöntőben Gilbert lesz Higgins ellenfele. Természetesen a skót lesz a favorit szombat este, de hát ez nem nagy kérdés, hiszen ha a hétvégén is úgy játszik, mint pénteken, akkor senki nem tudja legyőzni. És akkor megszerzi a harmadik Masters-címét. Higgins 1999-ben és 2006-ban nyerte meg a tornát, az elmúlt 15 évben még csak döntőt sem játszott ezen a versenyen.
Kérdés, hogy ki hogyan viszonyul az elődöntőhöz. A 2019-es világbajnokságon óriási csatát vívtak, ugyancsak az elődöntőben. Akkor 17-16-ra győzött Higgins, egy olyan meccsen, ahol Gilbert játszott valamivel jobban, de a skót rutinja fölébe kerekedett. Azóta csak pimfli meccseken találkoztak, Gilbertnek tehát még nem volt lehetősége visszavágnia. Ezzel együtt könnyen lehet, hogy a mostani Higgins túl nagy falat lesz neki.
A szombat délutáni elődöntőben a címvédő Bingham és a torna újonca, Yan Bingtao csap össze. Yan pénteken borította a papírformát Maguire legyőzésével. 6-5-re győzött a kínai, és a döntő frame-ben (is) megmutatta, hogy miért kell nagyon vigyázni vele, ugyanis egy csodás 141-es breakkel zárta le ezt a rendkívül nagy téttel bíró mérkőzést, élete egyik legfontosabb csatáját. Robertson és Maguire legyőzése után nyilvánvalóan Bingham ellen sem esélytelen.
European Masters
Judd Trump a világelsőségért hajt a héten
18 ÓRÁJA
Snooker
Ronnie O'Sullivan motorversenyen járt, snookerezni egy ideig nem fog
TEGNAP - 08:41