Két világklasszis, két világbajnok csatájával kezdődik 2021 snookerfronton. Január 4-én indul a Championship League, mely a kis pontszerző kitérő után visszatér a régi, meghívásos rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy heten kezdik meg szereplésüket az 1-es csoportban, köztük a nyitómérkőzés főszereplői, Higgins és Bingham.


A hét játékos közül egyvalaki csoportgyőztesként kvalifikálni fog a végső csoportkörbe. A következő négy helyzeett meg tovább a 2-es csoportba (ezek a legjobb pozíciók, hiszen folyamatos játéklehetőséget nyújtanak), az utolsó kettő pedig kiesik. A két világbajnok mellett egy harmadik, Dott is az 1-es csoport tagja, valamint Un-Nooh, Zhou Yuelong, Gary Wilson és Holt.
Higgins és Bingham egymás elleni mérlegét egyébként magasan vezeti a skót klasszis, aki ellen Bingham komolyabb meccsen legutóbb 2016-ban tudott győzni. Azóta hatszor vett revansot a négyszeres világbajnok, többek között tornadöntőben is. Csakhogy ez a mostani, három nyert frame-ig tartó meccs nem tartozik a legnagyobb presztízsűek közé, és az ilyenekben Bingham a jobb kettejük összevetésében.
Snooker
Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legparádésabb lökései a szezonban
25/05/2022 11:05

bingham.jpg

Fotó: Eurosport

Az 1-es csoport küzdelmei kedden már véget is érnek, és szerdán-csütörtökön jön a 2-es csoport, majd pénteken-szombaton a 3-as. Utóbbi lesz igazán érdekes, hiszen Selby és Robertson is akkor fog csatlakozni. Aztán vasárnap már rajtol a Masters... A Championship League pedig majd februárban folytatódik.
A mérkőzéseket hivatalosan a Matchroom oldalán lehet megtekinteni.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24