John Higginsnek három évet kellett várnia arra, hogy ismét pontszerző tornát nyerjen. A 2018-as Welsh Open megnyerése óta két világbajnoki döntőt is elveszett. 2018-ban Williamstől, a következő évben Trumptól kapott ki. Utóbbi volt igazán fájdalmas, mert a világelső 18-9-re, azaz hatalmas különbséggel győzött ellene. Talán maga Higgins is úgy gondolta (a snookert követők közül sokan biztosan így vélték), hogy ennyi volt, vége a dalnak.

Azóta - tehát közel két éve - nem játszott döntőt. Aztán eljött a 2021-es év, és az egyik legváratlanabb versenyen, a neki régóta nem fekvő Mastersen jutott ismét fináléba. Ahol ugyan kikapott, de a rajongóinak így is szerzett néhány kellemes órát, arról nem is beszélve, hogy felcsillant a remény, hogy Higgins is képes lehet még jó játékra.
Na, de hogy ennyire jó játékra?!? Mint amit a Players Championshipen művelt? Ez valami elképesztő volt. Négy meccsen összesen négy frame-et bukott, miközben 28-at megnyert. Gyakorlatilag érinthetetlen volt a snookere. Nemhogy három éve, de inkább harminc éve nem játszott ennyire jól. Magyarán soha...
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
"Ez volt snookeres pályafutásom legjobb hete. Nyertem ennél nagyobb versenyeket is, de soha még nem játszottam és nem éreztem magam ennyire jól. Életem legjobb teljesítményét nyújtottam, boldog vagyok"
- mondta Higgins.
"Elkaptam a fonalat, és este szívesen játszottam volna tovább. Élveztem a snookert, különösen hogy Ronnie ellen játszottam. Az első szakaszban sok golyóra rápróbált, amitől egy kicsit kizökkentem. Remek volt, hogy 6-2-re vezettem, és aztán este is jól ment a játék.
Könnyű rossz szokásokat felvenni, különösen így, hogy nincs edzőm. Örülök, hogy megoldottam a technikai problémámat, és mostantól az új technikával fogok snookerezni. Ezzel a tornagyőzelemmel elértem, hogy még két évig biztosan játszhatok a legjobbak ellen. Karácsony előtt nem tartoztam a világbajnokság esélyesei közé. Most viszont már van esélyem."
O'Sullivan ezzel szemben idei mind a négy döntőjét elbukta. Így is a szezon legjobbjai közé tartozik, hiszen rajta kívül csak Trump játszott ennyi finálét (más kérdés, hogy ő hatot, és abból négyet megnyert). A döntőben mindössze három frame-et fogott, nem mintha rosszul játszott volna, hiszen két százast és egy 80 felettit lökött. De Higgins ennyire jó volt.
"Tudtam, hogy jól kell játszani John ellen, de végül engem is laposra vert, mint mindenkit ezen a héten. Jó látni, hogy ismét remekül megy neki a játék. Nagyon ritkán látni olyat, amit ő művelt ezen a héten. Remélem, hogy a következő döntőmön már én fogok jól játszani"
- mondta a sportszerű vesztes.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16