Stephen Hendry visszatérése továbbra is várat magára, pedig lassan már befordulunk a szezon célegyenesébe. A hétszeres világbajnok a szezon elején kapott meghívásos tagságot a profi mezőnybe, de a mai napig nem indult egyetlen versenyen sem. A világbajnokságig már csak egy olyan pontszerző lesz, ahol elindulhatna: a Gibraltar Open. 

Eleinte azt pletykálták, hogy már az Egyesült Királyság Bajnokságán bemutatkozik, de ez elmaradt. Aztán úgy volt, hogy a januárban rajtoló WST Pro Series tornára már nevez, de nem tette, arra hivatkozva, hogy még időre van szüksége ahhoz, hogy készen álljon.
A február 15-én kezdődő Welsh Openre már nevezett. Illetve azt hitte, hogy nevezett. Elmondása szerint ez történt:
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19
"Abban a pillanatban neveztem, ahogy megnyílt erre az online lehetőség. Valami hiba lehetett a rendszerben, mert látom, hogy nem vagyok ott a névsorban. Nagyon sajnálom, mert vártam már, hogy játszhassak."
A BBC megkérdezte a versenyszervezőket, de ők semmi nyomát nem látják annak, hogy Hendry nevezett volna. Ezzel együtt előfordulhat, hogy mégis helyet kap, elvégre manapság elég sok a visszalépés. De erről egyelőre nincs hivatalos információ.
A snooker kedvelői persze találgatják, hogy mi történhetett. Kommentekben felmerült az is, hogy a skót nem mondott igazat. De mi szüksége lenne erre? Ha már eddig nem indult a versenyeken, éppenséggel ezt is kihagyhatja. Lehetséges ugyanakkor, hogy Barry Hearn, a WST elnöke némi nyomást helyezett rá, és ezért kellett volna neveznie a Welsh Openre. 
Őszintén szólva nem hiszem, hogy Hendry nem mondott igazat, szerintem valami más történhetett. Mégpedig az, hogy ügyetlen volt. Ne feledjük, közel kilenc éve nem indult profi versenyen. Simán el tudom képzelni, hogy tényleg azt hitte, nevezett, de mondjuk nem nyomott rá másodszor is az OK gombra, amivel valóban nevezett volna. Abban mindenesetre majdnem biztosak lehetünk, hogy nem a nevezési rendszerben volt hiba. Sokkal inkább Hendry készülékében.
UK Championship
Mark Allen félelmetes játékkal nyerte meg a UK-t
21/11/2022 - 08:53
UK Championship
Mark Allen varázslatos hármas vonata a döntőben
21/11/2022 - 08:34