"Rengeteget lehet tanulni O'Sullivantől és Trumptól, pedig 42 évesen már mindent tudnom kellene" - ezt mondta Hawkins a Trump elleni győzelme után. A korábbi világbajnoki döntős a Tour Championship első fordulójában, azaz negyeddöntőjében vágott vissza a világelsőnek a januári German Masters elődöntőjében elszenvedett 6-5-ös vereségért. Akkor 5-1-es vezetés után kapott ki, és most is vezetett 5-1-re. Persze ez a mostani hosszabb mérkőzés volt, tíz frame-et kellett nyerni. Trump 7-3-as hátrányból visszakapaszkodott 7-6-ra, de nem tudott kiegyenlíteni, és így nem tudott kellő mértékű nyomást helyezni ellenfelére. Ezt mondta erről:
"Ha fel tudtam volna jönni 7-7-re, vagy 9-8-ra, akkor már rajta lett volna a nyomás. A végén kihagytam néhány lökést, mert egy kicsit fáradt voltam."

hawkins1.jpg

Fotó: Eurosport

German Masters
Jön a German Masters, amit Judd Trump többre tart a UK-nál
23 PERCE
Érthető, hogy fáradt volt, hiszen rendkívül sokat játszott a szezonban. Most azonban kiesett, és pihenhet / készülhet a világbajnokságra. Leszámítva a jövő heti Championship League szereplést, amikor megint le kell játszania két nap alatt 6-8 mérkőzést. Aligha vágyik most erre különösebben.
Hawkinsra visszatérve: Trumpnak visszavágott a januári vereségért, és szombaton következik az O'Sullivan elleni esetleges visszavágás. Hawkins ebben a szezonban kétszer játszott elődöntőt. Az egyikben Trumptól kapott ki, a másikat O'Sullivan ellen vesztette el, februárban, a Players Championshipen. És most következik a harmadik elődöntője. 
O'Sullivan ellen nem sok sikert tud felmutatni. Kikapott tőle a 2013-as világbajnoki döntőben, a 2014-es vb-elődöntőben, a 2016-os Masters fináléban, a 2018-as Shanghai Masters döntőjében, és számtalan más alkalommal. Ahogy Hawkins mondta, úgy emékszik, vagy húsz éve nem győzött Ronnie ellen. De rosszul emlékszik, mert a 2016-os világbajnokságról van egy 13-12-es sikere ellene...
Ők tehát szombaton csapnak össze. A pénteki elődöntőben Selby és Robertson méri össze tudását. A háromszoros világbajnoknak van miért visszavágnia, mert ebben a szezonban háromszor is kikapott az ausztráltól.
Shoot Out
Hossein Vafaei az első iráni tornagyőztes
TEGNAP 08:22
Shoot Out
Az iráni Hossein Vafaei nyerte a snooker Shoot Out-ot, miután legyőzte a háromszoros világbajnokot
TEGNAP 07:19