Luca Brecel győzelmével ért véget a Championship League snooker torna, a belga a döntő kör utolsó mérkőzésén briliáns játékkal hozta döntetlenre a szintén káprázatos snookert produkáló Ben Woollaston elleni mérkőzését. A torna befejező köre az utolsó pillanatokig izgalmas volt, a zárómeccs három darab százas break-et hozott és végig nagyon kiélezett volt. Luca Brecel 30 ezer fonttal gazdagodott, egyúttal újfent bizonyította, hogy bőven helye lenne a top 10-ben, hiszen a tudása minden kétséget kizáróan megvan hozzá. 

A Championship League-torna utolsó, mindent eldöntő napját Stuart Bingham, Ryan Day, Ben Woollaston és a járvány miatt a helyszínre már napokkal a viadal előtt megérkező, a Belgium-Anglia útvonalat autóval letudó Luca Brecel várhatta. A négyes tagjai közül egyedül Bingham mondhatta el magáról, hogy korábban már megnyerte a viadalt, Day-nek volt egy elbukott döntője, Brecel és Woollaston első CL-győzelméért harcolt. A játéknap a Brecel-Bingham rangadóval vette kezdetét, ám a belga sok esélyt nem adott tapasztaltabb ellenfelének, a 2015-ös világbajnok ellen két százast lökve sima 3-0-val letudta a csatát. 
Ezt követően a 11 napos tornát egyfajta családi kiruccanássá tévő - lévén felesége, Tatiana játékvezetőként ténykedett - Ben Woollaston következett a walesi Ryan Day ellen. A mérkőzés százast nem hozott, ám két 50 feletti break-et igen, valamint Woollaston 3-1-es győzelmét. Brecel ezt követően Ryan Day ellen állt asztalhoz, a belga újra lökött két 50 felettit, ám ezúttal Day is jobb formát mutatott és többek között egy 105-ös breaknek is köszönhetően döntetlenre hozta a meccset. Ez amúgy Day számára egyúttal azt is jelentette, hogy nem nyerheti meg a Championship League-tornát, ám utolsó meccsén azért még azt elintézhette - és el is intézte - hogy Bingham se nyerhessen. Az idei Masters bajnoka ugyanis valós győzelmi reményeket táplálhatott miután 3-1-re legyőzet Woollastont, ám Ryan Day máshogy gondolta és a végén még Binghamnek kellett 1-2-nél kapaszkodnia, hogy legalább egy pontot kihozzon a rangadóból. A felek végül 2-2-re végeztek, ami azt jelentette, hogy a 11 napos torna mindent eldöntő csoportköre az utolsó mérkőzéssel, a Brecel - Woollaston csatával dől majd el. A belgának elég volt egy pont is a végső győzelemhez, Woollaston csak a három pont megszerzésével hódíthatta el a győztesnek járó trófeát.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
A két játékos nem kímélte egymást és végül egy egészen elképesztő meccset hozott össze. Luca Brecel kezdett jobban, ám az első frame-ben lökött 67-es break-jére Woollaston a folytatásban csattanós választ adott, előbb lökött egy 141-es total clearance-t, majd egy 126-ossal rátette a nyomást ellenfelére. Luca Brecel a mérkőzés negyedik frame-jét így azzal a tudattal kezdhette meg, hogy a végső siker érdekében nem bukhatja el. Az igazán nagy bajnokok ismérve az, hogy nyomás alatt is tudnak teljesíteni és Brecel teljesített is, egy 111-es breakkel kiharcolta a döntetlent így megnyerte a Champoinship League-torna 2020-as kiírását. 
Luca Brecel a torna utáni gyorsinterjú során elmondta, hogy bár kívülről nyugodtnak tűnhetett, belül nagyon ideges volt. 
"Hihetetlen ez a győzelem. Valószínűleg pályafutásom legnehezebb feladatát teljesítettem, az, hogy megnyertem ezt a trófeát, az szinte hihetetlen. Az esetek többségében magabiztosan játszom nyomás alatt is, de most nagyon izgultam és szenvedtem is. Nem igazán találom a szavakat, nagyon nagy győzelem ez a mostani."
- értékelte sikerét Brecel, aki győzelmének köszönhetően már biztos résztvevője a soron következő Champion of Champions-tornának.
Luca Brecel a 11 napos torna során végig kiválóan játszott, öt darab 100-as break-et lökött és végül veretlenül nyerte meg a viadalt. Ben Woollaston sem kell, hogy bánkódjon, mert jóllehet a végső győzelem ezúttal nem jött össze, ám öt darab 100-assal fejezte be szereplését és tényleg nagyon kevésen múlt, hogy nem ő emelhette a magasba a győztesnek járó trófeát. Woollaston bizonyította, hogy világranglistás helyezése nem tükrözi hűen tudását, elég csak a Tom Ford elleni mérkőzését kiemelni, amelyen három frame alatt három százast (127, 134, 101) lökött és akkor még ott van a Brecel elleni mindent eldöntő párharc során mutatott teljesítménye. 
A torna lezárultával mindenképpen meg kell említeni sőt meg kell dicsérni a szövetség munkatársait és annak első emberét Barry Hearn-t is, hiszen nagyszerű munkát végeztek, a biztonsági előírások szigorú betartásával remek versenyt rendeztek. A helyszín és a helyszínen dolgozók is jelesre vizsgáztak és ebből nem csak a játékosok, hanem a nézők, sőt talán maga a snooker is profitált, főleg ha sikerült új rajongókat elérni azáltal, hogy a snooker az elsők között indult újra a leállást követően. 
Ami a továbbiakat illeti, kilenc nap múlva a játékosok közül nyolcan ismét összegyűlnek a Milton Keynes-i Marshall Arénában, hiszen megrendezik a korábbról elhalasztott Tour Championshipet, a Coral-sorozat záró viadalát. Az utazási korlátozások miatt Ding az egyedüli, aki nem tud részt venni a versenyen, Trump, Robertson és az éves kereseti lista első nyolc helyezettje közül mindenki más (Ding helyett Maguire kapott "meghívót") tiszteletét teszi a helyszínen. Azt követően kisebb szünet következik, majd július 31-től jön az évad leginkább várt viadala, a világbajnokság, amelyet természetesen az Eurosport igen komoly óraszámban folyamatosan élőben közvetít majd. Addig pedig nagy nehezen csak kibírjuk valahogy élő snooker nélkül.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16