Ronnie O'Sullivan arról beszélt, hogy úgy érezte, mintha zsinóron húzta volna a fehér golyót a hetedik címét meghozó világbajnokságon. A győzelemmel egyrészt ő lett a Crucible legidősebb bajnoka, de ami ennél sokkal fontosabb, utolérte a rekorder Stephen Hendryt, és most már holtversenyben tartják a csúcsot, és innentől fogva az angolnak van esélye arra, hogy egyedüli rekorder legyen a világbajnoki címek tekintetében.
"Időnként olyan volt, mintha zsinóron húznám a fehér golyót. Pontosan oda tudtam vinni, ahova akartam. Ilyenkor nem számított, hogy hol állnak a golyók. Láttam magam előtt a kulcsfontosságú lökéseket, és tudtam, hogy meg tudom pozicionálni a legnehezebb golyókat is."
O'Sullivan kiválóan játszott az első mérkőzésein is. David Gilbertet 10-5-re, Mark Allent 13-4-re, Stephen Maguire-t 13-5-re győzte le. A legjobb formáját azonban az elődöntőre tartogatta, ahol 17-11-re győzött John Higgins ellen. Ennek a mérkőzésnek kiemelkedő pontja volt, amikor a 16. frame-ben kiharcolta a visszarakott feketét, és meg tudta fordítani a frame-et, amivel 10-6-ra vezetett a második szakasz végére. Másnap következett ismét egy kulcsfontosságú pillanat. Higgins 10-7-re feljött, és jó sansza volt a 10-8-as szépítésre is. Ám ekkor O'Sullivan előkapott egy fantasztikus 82-es bréket, amivel visszaállította a négy frame-es előnyét.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Ez a két momentum a Crucible emlékezetes pillanatai közé került, csakúgy mint O'Sullivan 92-es breakje, melyet a 2012-es világbajnoki döntőben lökött, teljesen lehetetlen állásból. Ő maga egyébként éppen ezt a 92-est tartja a valaha volt legjobb breakjének.
"Nem gondolom, hogy én lököm be a legjobban a golyókat. Nem hinném, hogy bármiben is én vagyok a legjobb. Minden játékelemben 8 vagy 9 pontos vagyok a tízes skálán, és ezt a színvonalat végig tudtam hozni 17 napon keresztül. Ez a kiegyensúlyozottság hozta meg a hetedik címet. Minden területen meglehetősen jól teljesítettem."
Elloptam egy frame-et, ahol kétszer is a feketét kellett belöknöm a pirosak után, és végül visszarakott feketével lett az enyém a frame. Volt egy nagyon hosszú, fárasztó biztonsági csatánk is, ami után Higgins belökött egy távoli pirosat, és letakarította az asztalt.
Sok olyan frame volt, ami fordulópontnak tűnt. Amikor meg tudod nyerni a szoros frame-eket John ellen, akkor tudod, hogy van esélyed. Persze jó dolog nagy breakeket lökni, és úgy nyerni frame-eket, de előbb-utóbb jön valaki ezen a tornán, aki ugyanolyan sok nagy breaket lök, mint te, és olyankor különösen fontos lesz, hogy ki nyeri a szoros csatákat.
Ahogy előrehaladt a mérkőzés, elkezdtem nyeregetni néhányat ezekből a frame-ekből, és ez aláásta John önbizalmát. Az én önbizalmam viszont megnőtt. Ezzel tudtam átvenni az irányítást.
John játékában jobban benne van a szoros frame-ek megnyerése, én inkább a nyílt frame-eket szoktam hozni, ezért is volt jó, hogy versenyre tudtam kelni vele azon a területen, ahol ő jobb szokott lenni."
Forrás: eurosport.co.uk
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09
Snooker
Dokumentumfilm készül Ronnie O'Sullivan világbajnoki szezonjáról
09/05/2022 08:14