Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump szezonja eddig: hét döntő, négy trófea

Buzás Gábor

Frissítve 05/02/2024 - 18:35 GMT+1

Judd Trump simán hozta a German Masters döntőjét az élete első fináléját játszó Si Jiahui ellen. Trump ezzel szezonbeli negyedik pontszerző trófeáját szerezte meg, teljes pályafutása során ez már a 27. volt. A German Masterst harmadik alkalommal nyerte meg, és a döntő utáni interjúban nagyon dicsérte a közönséget.

Judd Trump lehetetlen pirosat oldott meg - videó

Erős hete volt Trumpnak, akinek tulajdonképpen csak ráadás a (80.000 fontot érő) trófea megszerzése, hiszen már a hét közepén bebiztosította a European Series 150.000 fontos bónuszát.
Ő szerezte magasan a legtöbb pontot (azaz pénzt) ebben a sorozatban, amiért kapott még "egy kis" extra pénzt. A sorozathoz tartozott az English Open és a Northern Ireland Open, melyeket megnyert, plusz a European Masters is, ahol döntőt játszott.
Tulajdonképpen simán gázolt át a German Masters mezőnyén, bár néha inkább botorkált. A meccsei nagy részén nem játszott különösebben jól, no de nem is volt rá szüksége. Viszont amikor fontos volt, a döntő második felében, akkor igazán remek snookerrel rukkolt elő.
Valószínűleg legfeljebb ez a második etap marad majd meg bennünk hosszabb ideig erről a versenyről. 5-3-as Trump vezetéssel kezdték meg a játékot, és Si rögtön egy százassal indított. Amire Trump két százassal felelt, mintegy mutatva, hogy ki az úr a háznál. Egész este kiválóan snookerezett, két kissé érthetetlen középre kihagyott kéken kívül gyakorlatilag hibátlanul játszott.
A 27 pontszerző trófeával egyetlen címre került Steve Davis 28-ától. És ha megelőzi Davist, ami nyilván csak idő kérdése, akkor már "csak" Ronnie O'Sullivan (41), Stephen Hendry (36) és John Higgins (31) lesz előtte.
Másrészt az idei szezonban már négy pontszerzőnél jár, ami azt jelenti, hogy akár beállíthatja saját rekordját, a szezonon belül megszerzett hat címet. Hátra van még öt pontszerző a szezonból, tehát az eddigi győzelmi ütemet figyelve erre mindenképp van esélye.
picture

Judd Trump és Si Jiahui a German Masters döntőjében, 2024

Fotó: WorldSnooker

Trump a döntő után három kérdést kapott Rolf Kalbtól, és mindhárom válaszában a berlini közönséget méltatta. Még azt is mondta viccesen, hogy akkor tud még versenyeket nyerni idén, ha vele mennek a berlini nézők. Kicsit komolyabban megnézve az eddigi győzelmeit és a hátralevő versenyeket, azt azért látni kell, hogy nagyon kevés top játékossal találkozott a négy tornagyőzelme során. Természetesen ez nem Trump hibája, sokkal inkább a többi sztár kritikája. Kérdés, hogy ha Neil Robertson, Mark Selby és Mark Allen ismét formába lendül, akkor is folytatódik-e a nagy Trump-menetelés.
A sajtótájékoztatón ezeket mondta:
"Az előző két szezonban nem nyertem négy, öt, hat versenyt, és sokan erre gyorsan fel is hívták a figyelmemet. Jó érzés, hogy ebben a szezonban megint sok versenyt nyerek. Talán segít, hogy hallom, amit az emberek mondanak rólam, abban, hogy ismét arra a szintre jussak, ahol képes vagyok hétről hétre jól teljesíteni.
Si nagyon ígéretes tehetség. Amit a tavalyi világbajnokságon és ezen a héten mutatott, abból látszik, hogy jelenleg ő a legnagyobb ígéret, és minden esélye megvan, hogy a csúcsra jusson. A lökésválasztásban kell fejlődnie, amivel nekem is voltak gondjaim fiatalabb koromban."
A tavalyi világbajnokság meglepetés-elődöntőse élete első fináléjával a hivatalos világranglista 24. helyére lépett előre, az egyéves rangsorban pedig a 18. pozícióban találjuk, tehát közel került ahhoz, hogy részt vehessen a Players Championshipen, melyet a szezon 16 legeredményesebb játékosának rendeznek. A Welsh Openen még gyűjthet pontokat ehhez. A walesi versenyt február 12-18. között rendezik, és rögtön utána következik a Players Championship.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés