Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Világbajnokok búcsúztak az első napon, Neil Robertson rég nem látott formában kezdett

Buzás Gábor

Publikálva 30/01/2024 - 10:47 GMT+1

A German Masters első napján 3-0-s előnyből kapott ki Shaun Murphy, és sima 5-1-es vereséget szenvedett Mark Selby. Ali Carter ha nehezen is, de hozta az első mérkőzését. Judd Trump és Neil Robertson kiváló játékot mutatott és könnyedén győzött, Mark Allen csak 5-4-gyel jutott tovább, Luca Brecel kiesett.

Showtime: Judd Trump szenzációs feketével zárta le a második frame-et - videó

Úgy nézett ki, sima győzelmet arat Shaun Murphy, hiszen 3-0-ra ellépett a nemrég maximumot elérő Xu Si ellen. A kínai játékos azonban magára talált, két félszázas breakkel 3-2-re felzárkózott, majd egy szoros frame megnyerésével egyenlített. Aztán egy százassal már átvette a vezetést, és egy újabb szoros csata megnyerésével elkerülte, hogy Murphy kiegyenlítsen: sorozatban öt frame-et nyert és 5-3-ra győzött.
Ezt a mérkőzést a 128-as táblán játszották, mint ahogy Mark Selby és Marco Fu összecsapását is. A volt világelsőnek hasonlóan nem ment a játék, mint Judd Trump ellen a Mastersen. Mindegyik frame-ben voltak lehetőségei, de mindössze egyet tudott megnyerni. A hongkongi ezzel szemben három nagy breaket lökött, és 5-1-re győzött.
A címvédő Ali Carter is nehéz ellenfelet kapott Michael White személyében, és majdnem beletört a bicskája. Pedig a szünetben 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett a legutóbbi Masters döntőse, de a walesi kiharcolta a döntő frame-et. White nem játszott breakerősen, mindössze egy 60 felettit lökött, de ettől még megnyerhette volna az utolsó frame-et, mely igen szorosan alakult, és közel 25 percig tartott. Carter vitte el, és 5-4-gyel továbbjutott.
A kétszeres bajnok Judd Trump mérkőzésén elmaradt a meglepetés, habkönnyen átgázolt Lukas Kleckersen. Egy szoros frame-et játszottak, az is Trumpé lett, aki 5-0-val jutott a 64 közé. Luca Brecel 2-2-ig jól játszott Ishpreet Singh Chadha ellen, de a szünet után csak az indiai újonc nyert frame-et. Összesen négy nagy breaket lökött, 5-2-re győzött. A világbajnok folytatja gyenge szereplését a szezonban.
picture

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Mark Allen váratlanul izgalmas mérkőzést játszott a thaiföldi Manasawin Phetmalaikullal, aki újonc a profik között, és mindössze a 122. helyen találjuk a világranglistán. Váltott vezetéssel jutottak el a döntő frame-ig, ahol az északír megmutatta, hogy miért ő a világklasszis kettejük közül. Egy százas breakkel lezárta a találkozót, ez volt a meccs egyetlen százasa. Neil Robertson olyan jól játszott, ahogy bő egy éve nem láthattuk: két százas és további két 60 feletti breakkel 5-1-re győzött Sanderson Lam ellen.
Az ausztrál világbajnok a teljes tavalyi naptári évet végigbetlizte, alig-alig nyert mérkőzést. Lam legyőzése önmagában nem fegyvertény, de jól játszott, és ez bizakodásra adhat okot. A két százas break is szép teljesítmény, hiszen az egész szezonban eddig összesen 14-nél jár. Pedig ő valahol 60-80 között szokta zárni a szezonjait ebben a tekintetben, és övé a rekord is 103-mal. Persze ha esetleg éppen a világbajnokságra lendül csúcsformába, aligha fogja bánni, hogy idén kevesebb százast lökött...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés