Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jimmy White 60 felett is hasít: hat év után ismét nyolcaddöntős egy pontszerzőn

Buzás Gábor

Frissítve 02/02/2023 - 12:37 GMT+1

Jimmy White produkálta a German Masters első napjának kiemelkedő teljesítményét azzal, hogy 5-1-re legyőzte Peng Yisongot. Ez önmagában még nem világraszóló tett, hiszen a kínai játékos mindössze a 120. helyen áll a világranglistán. Viszont Jimmy White ezzel a 16 közé jutott, ami több mint hat éve nem esett meg vele.

Jimmy White 60 felett is hasít

Fotó: WorldSnooker

Pontszerző tornán legutóbb a 2016-os Paul Hunter Classicon jutott el ilyen magasságokig a hatszoros vb-döntős.
Akkor egyébként egy fordulóval tovább is jutott, Dominic Dale állította meg végül a negyeddöntőben. Ez hatalmas teljesítmény volt White részéről, hiszen 2004-es, jó eséllyel utolsó tornagyőzelme óta nem játszott pontszerző negyeddöntőt.
Sőt, a 16 közé is csak igen ritkán jutott el az utóbbi közel húsz évben. A mostani győzelmével pedig ő lett az első hatvan év feletti snookeres, aki nyolcaddöntőbe jutott azóta, hogy 1992-ben Eddie Charlton a British Openen 62 évesen elérte ugyanezt. Azt a versenyt egyébként Jimmy White nyerte meg...

Hab a tortán, hogy kifejezetten jól játszott

Lökött 80-as breaket, 70-est, 60-ast és két 50-est, ami egyáltalán nem mindennapos teljesítmény tőle. Kérdés persze, hogy mire viszi majd a nyolcaddöntőben Jack Lisowski ellen, aki minden bizonnyal sokkal jobban fog játszani, mint Peng. Lisowski egyébként 5-0-ra győzött Zhang Anda ellen, három nagy breaket gyártott. Csütörtök este 20 órától játsszák ezt a "rangadót". Mi tagadás, hatalmas meglepetés lenne, ha White jutna tovább. Ezt nyilatkozta:
"Nagyon várom a következő meccsemet. Szeretem Jack stílusát, nagyon jó nézni a játékát. Tökéletes lesz ebben az arénában játszani egy ilyen fiatal tehetséggel.
A fiam segíti a felkészülésemet, most már minden alkalommal. Ugyanolyan lelkes, mint én, mindig szépen lekeféli és levasalja a posztót a gyakorlás előtt. Napi 2-4 órát készülök, többféle formában, a biztonsági játékot is szoktam gyakorolni. Erre korábban nem sok figyelmet fordítottam. Nagyon élvezem a játékot és a versenyzést."
Jó látni, hogy van aki ilyen szépen kihasználja a szabadkártyás játéklehetőséget, ha már Stephen Hendry hasonló helyzetben mindent csinál, csak épp a snookerrel nem foglalkozik...
Kisebb meglepetés egyébként volt már a versenyen, hiszen Tian Pengfei 5-1-re legyőzte Anthony McGillt. Elliot Slessor sikere Joe O'Connor ellen egy icipicit borította a papírformát, a többi mérkőzésen viszont az esélyesek mentek tovább.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés