Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zhao Xintong lehet Ronnie O'Sullivan utóda?

Buzás Gábor

Frissítve 01/02/2022 - 10:16 GMT+1

Zhao Xintong elképesztő fölénnyel, 9-0-ra győzte le barátját, Yan Bingtaót a German Masters döntőjében. Zhao a mérkőzés közben biztatta is Yant, szerette volna, ha igazi bemutató lesz az összecsapásból. Az pedig egyértelmű volt mindkettejük számára, hogy a döntő után együtt ülnek be a kocsmába, miután "hazatértek" Nagy-Britanniába.

Zhao Xintong és Yan Bingtao fotó: metro.co.uk

Fotó: Other Agency

Mindenki arra számított, hogy a snooker történelmének második kínai döntője szoros csatát hoz. Ez azonban elmaradt, ugyanis Zhao Xintong, az Egyesült Királyság bajnoka, 9-0-ra legyőzte a Masters tavalyi győztesét, Yan Bingtaót.


Ez volt mindössze a harmadik olyan döntő, amelyet két szakaszban játszottak, és a vesztes nem nyert frame-et.
Zhao nagyon jól látta, hogy barátja, Yan küszködik, és mint elmondta, igyekezett megnyugtatni, amikor 4-0-s részeredménnyel mentek el a negyedórás szünetre.
"Nem hittem a szememnek, nem gondoltam volna, hogy ennyire sima lesz a vége. Bingtao remek játékos, és mi ketten nagyon jól ismerjük egymást. Nem hittem, hogy képes leszek 9-0-ra győzni, de végül sikerült.
Amikor 4-0-nál kimentünk a szünetre, beszéltem Bingtaóval. Láttam rajta, hogy nyomasztja a tét. Azt mondtam neki, hogy erre nincs semmi szükség, inkább fogd fel úgy, mintha bemutatón lennénk. Szerettem volna, hogy igazán jól tudjuk szórakoztatni a közönséget."
Zhao Xintong se lleva el German Masters tras barrer a Bingtao Yan en la final
Zhao arról is beszélt, hogy a döntő után együtt isznak valamit Yannal, amint visszatérnek Nagy-Britanniába, azon belül is Sheffieldbe, ahol élnek és gyakorolnak.
"Február elseje a kínai újév. Hétfőn repülünk vissza Angliába, és meg fogjuk ezt ünnepelni néhány itallal. A German Masters ezért is különleges a számunkra, mert éppen a kínai újév előtt van vége."
Yan elismerte, hogy óriási nyomás alatt játszott, ami megmutatkozott a játékában, hiszen csak egyetlen 50 feletti breaket produkált a mérkőzésen. Zhao fantasztikusan játszott, de a 9-0-hoz az is kellett, hogy Yan gyengén muzsikáljon.
Zhao remek és könnyed játéka Mark Williamset is lenyűgözte. A háromszoros világbajnok a twitteren írta, hogy amikor Zhao 13 éves volt, ő úgy érezte, kitűnő játékos lesz belőle, és mostanra ez beigazolódott. Illetve, ami még ennél is nagyobb szó, azt is írta a kínairól, hogy O'Sullivan után az ő játékát tartja a leginkább szórakoztatónak. És ez bizony óriási dicséret.
És valóban nehéz vitatni, amit Williams írt. Tényleg rendkívül szórakoztatóan játszik a kínai. A könnyedsége O'Sullivant, illetve még a fénykorában snookerező Jimmy White-ot juttatja az ember eszébe. Felmerül persze a kérdés, hogy lehet-e ő a hatszoros világbajnok utóda, már ami a közönségkedvenc posztot illeti. Illetve a valódi kérdés talán az, hogy lehet-e egy kínai játékos a legnagyobb sztár?
Zhao a German Masters megnyerésével már a világranglista 8. helyén találja magát. Az egyéves ranglistát ő vezeti, ennélfogva első kiemelt lesz a jövő heti Players Championshipen. A 16. helyezett lesz az első ellenfele, azaz Barry Hawkins. Hacsak valaki vissza nem lép, mert akkor Mark Selby lép előre a 16. pozícióba.
picture

Zhao Xintong

Fotó: WorldSnooker

Zhao a BetVictor Snooker Series ranglistáján a 4. helyre lépett elő. Ez a különverseny azért érdekes, mert aki megnyeri, az minden pénzdíja mellett további 150.000 fontot kasszíroz. Három verseny van még hátra ebből a sorozatból, a European Masters, a Welsh Open és a Gibraltar Open.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés