Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Robertson már nem mesterkedik Berlinben

Buzás Gábor

Publikálva 27/01/2022 - 09:18 GMT+1

A German Masters nyitónapja hozott néhány meglepetést: kiesett a Masters friss bajnoka, Neil Robertson, valamint a háromszoros világbajnok Mark Williams, ami azt jelenti, hogy a felső ágon egyedül Judd Trump maradt talpon a világbajnokok közül. És történt mindez úgy, hogy a kétszeres címvédő Trump egyelőre nem is állt asztalhoz Berlinben.

Neil Robertson

Fotó: Other Agency

A nyitónap azzal kezdődött, hogy az Egyesült Királyság címvédője, az ifjú Zhao Xintong, valamint a hétszeres Triple Crown-bajnok Mark Williams egy kitűnő, és igencsak izgalmas mérkőzésen mérte össze a tudását. A kínai számára különösen fontos kellett hogy legyen ez a mérkőzés, ugyanis a UK megnyerése óta nem nyert egy meccset sem, itt volt az ideje, hogy megint megmutassa, mit tud. Csak hát Williams ellen ez nem olyan egyszerű.
A walesi jól is játszott, de pechjére Zhao még jobban. Megesett például, hogy Williams 54-es breakje ellenére Zhao ellopott egy frame-et, a végjátékban pedig roppant jól muzsikált: 3-3-as állás után az utolsó két frame-et egy 89-es és egy 70-es breakkel hozta. És ezzel 5-3-ra győzött, azaz szerzett egy újabb óriási skalpot azok után, hogy a UK-n John Higginst is felülmúlta.
Zhaóval párhuzamosan továbbjutott Zhou Yuelong is, akinek csipkednie kell magát ahhoz, hogy kvalifikáljon a Crucible-be. A kétszeres pontszerző döntős kínai a tavalyi szezonban még elődöntőt játszott a UK-n (ez tartja a top 16 közelében), de azóta nem ért el említésre méltó eredményt. A Crucible előzetes ranglista 21. helyén áll, azaz legalább öt helyet előre kell lépnie ahhoz, hogy harmadszor is ott legyen a világbajnoki főtáblán, de életében először alanyi jogon. Zhou egyébként Anthony McGillt győzte le 5-2-re, három nagy break segítségével. Következő ellenfele Judd Trump lesz, csütörtök este.
Szerda este Ricky Walden szerzett meglepetést azzal, hogy legyőzte a Masters friss bajnokát, Neil Robertsont. Ez egyébként nem olyan ritka esemény, mint gondolnánk, például a legutóbbi meccsüket az őszi Northern Ireland Openen ugyancsak Walden nyerte. A világranglista egykori hatodik helyezettje, háromszoros pontszerző tornagyőztes és háromszoros Triple Crown-elődöntős az utóbbi években kissé visszaesett, jelenleg a ranglista 24. helyén áll. Ennél egyébként sokkal jobban visszacsúszott, volt ő 46. helyezett is. Ebben a szezonban magához tért a 39 éves angol, van már egy elődöntője és egy negyeddöntője, és arra is van esélye, hogy kvalifikáljon a Players Championshipre. Walden remekül kihasználta Robertson hibáit, főleg az utolsó három frame-ben, ahol két 70-es breaket lökött, az utolsóban pedig egy százast.
Walden következő ellenfele Luca Brecel lesz, aki Zhang Anda ellen lökött két százas breaket. Brecel és Walden mérkőzése a második forduló egyik rangadója lesz, Trumpékkal egyidőben, csütörtök este játsszák. Délelőtt, még az első fordulóban lép asztalhoz Mark Selby, illetve Mark Allen, délután Shaun Murphy is játszik, valamint lesz egy Yan Bingtao - David Gilbert összecsapás.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés