Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump már a German Mastersen sem uralkodik

Buzás Gábor

Publikálva 29/01/2022 - 09:24 GMT+1

Judd Trump hatalmas vereséget szenvedett el a German Mastersen Zhao Xintong ellenében, és az a helyzet, hogy az utóbbi két évadban összesen 11 versenyt nyerő Trump továbbra is pontszerző elődöntő (!) nélkül áll a szezonban. Yan Bingtao legyőzte Mark Selbyt, ami azt jelenti, hogy a világelső nem lesz ott a szezon 16 legjobb játékosának rendezett Players Championshipen.

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Óriási rangadót hozott a German Masters nyolcaddöntőjében Mark Selby és Yan Bingtao összecsapása. A szezonban már harmadszor futottak össze ők ketten, és az English Openen, valamint a Bajnokok Bajnokán is a kínai győzött. Ezúttal is ő kezdett jobban, 2-1-re vezetett, de Selby három nagy breakkel fordított, és 4-2-es állásnál elég közel került a győzelemhez. Yan egy 95-ös breakkel szépített, de a következő frame idegtépően szoros csatát hozott, Selby megszerezhette volna a győzelmet. A végjátékban az egyesek által unalmasnak tartott kínai belökte a barnát is falról a sarokba, majd a rózsaszínt ugyancsak falról a sarokba. Többek között ezzel a két bevállalós lökéssel kiharcolta a döntő frame-et.
picture

Három lökés, két egyfal - hát miket bevállalt itt Yan Bingtao?

Ahol Selby egy 47-es breakkel indított, de a bontásába hiba csúszott. Yan lehetőséget kapott, és egy 69-es breakkel ellopta a frame-et, ami azt jelenti, hogy az utolsó három frame-et nyerve hozta a mérkőzést. És ezzel bebiztosította saját maga részvételét a február 7-én rajtoló Players Championshipen, egyszersmind elütötte Selbyt ugyanettől a tornától. A világelső ugyanis a jelenleg futó szezon 18. legjobb játékosa, és így nem lehet ott a szezon első 16 helyezettjének szóló versenyen.
A German Mastersen nem egyszerű a pénteki játéknap, ugyanis egyeseknek a délutáni második fordulós mérkőzés után este már a negyeddöntőt is le kell játszani. Illetve egészen pontosan péntek este lement az összes negyeddöntő, és voltak, akik aznap játszottak még egy meccset, mások viszont az előző napon nyolcaddöntőztek. Yan Bingtao és Ryan Day dupláztak, mint ahogy Mark Allen és Fan Zhengyi is. Ez egy egészen különleges igénybevétel, ami Allen számára nem okozott gondot, sima 5-0-ra győzött. A másik meccs komoly csatát hozott, rengeteg szoros frame-mel. Day vezetett 4-3-ra, de Yan a walesi 61-es breakje ellenére ellopta a nyolcadikat, és a döntő frame is az övé lett. Ezen a napon számtalanszor kieshetett volna a kínai, de mindkét döntő frame-es csata az övé lett. Nagyjából úgy halad eddig, mint a 2021-es Mastersen.
Judd Trump a negyeddöntőben az Egyesült Királyság Bajnokságának címvédőjével, Zhao Xintonggal csapott össze. Hatalmas rangadónak ígérkezett a mérkőzés, de elmaradt a nagy színvonal, egészen pontosan Trump volt az, aki messze alulmúlta önmagát. Pedig Zhao is hibázgatott bőven, Trumpnak voltak sanszai, de nem tudott élni ezekkel, mindössze egyetlen frame-et kapart össze.
Trump relatív vesszőfutása tehát tovább tart, továbbra sem tudott még idei pontszerzőn elődöntőt sem játszani, ami egészen szerény eredmény attól a játékostól, aki rommá nyerte magát az előző két szezonban.
Ezzel egyidőben folytatódott Ricky Walden sikersorozata, aki Neil Robertson és Luca Brecel, tehát két idei tornagyőztes után Kyren Wilsont, a German Masters 2019-es bajnokát is legyőzte, mégpedig öt nagy breakkel, 5-1-re. Így Walden szezonbeli második elődöntőjét játszhatja szombaton, Zhao lesz az ellenfele. A másik ágon pedig Allen és Yan csap össze a döntőbe jutásért.
picture

Judd Trump hatalmas vereséget szenvedett el a German Mastersen Zhao Xintong ellenében

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása