Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jön a German Masters, amit Judd Trump többre tart a UK-nál

Buzás Gábor

Frissítve 25/01/2022 - 14:33 GMT+1

Judd Trump a szerdán kezdődő German Masters kétszeres címvédője. A volt világelső a szezonban még nem nyert pontszerző versenyt. Judd Trump sorozatban harmadszor nyerheti meg ugyanazt a versenyt, ami bizony egyáltalán nem egyszerű és végképp nem gyakori teljesítmény.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Éppen ő maga vitte véghez legutóbb, amikor 2018 és 2019 után 2020-ban is győzött a Northern Ireland Openen.

Előtte Stephen Hendry volt az utolsó, akinek sikerült ez a bravúr, igaz, neki volt ötös sorozata a világbajnokságon és a Mastersen is még a 90-es években. Azóta viszont csak Trump tudta véghezvinni a triplázást.
Más kérdés, de ugyancsak fontos, hogy Trump az idei szezonban még nem nyert pontszerzőt. Tavaly ugye ötöt, előtte hatot "gurított", ehhez képest idén gyenge szezont fut. A Bajnokok Bajnoka meghívásos tornát megnyerte, de pontszerzőn még csak elődöntőig sem jutott. Biztos, hogy mindennél jobban kell most neki ez a siker, triplázástól függetlenül is.
picture

Judd Trump in his Masters semi-final against Barry Hawkins

Fotó: Eurosport

Még el sem kezdődött a torna, de máris Trump áll a legközelebb a trófeához, ugyanis első körös ellenfele, Gao Yang, visszalépett. Tehát Trumpnak már csak négy meccset kell megnyernie (kettőt már az októberi selejtezőben abszolvált, mint mindenki más, aki a főtáblára került) ahhoz, hogy idén is elhódítsa a German Masters trófeáját. És neki ez különösen fontos lehet, a triplázás és az idei viszonylagos sikertelenség mellett még azért is, mert nemrég azt mondta, hogy számára nagyobb teljesítmény megnyerni a német versenyt a Tempodromban, 2500 néző előtt, mint a sokkal kevésbé hangulatos UK Championshipet, ami pedig ugye Triple Crown verseny. Más kérdés, hogy a German Masterst tavaly nem a Tempodromban rendezték, hanem, mint a tornák többségét, Milton Keynes-ben.
picture

german masters tempodrom

Fotó: Imago

És éppen ez teszi igazán különlegessé az idei German Masterst, mármint hogy idén ismét a berlini Tempodrom lesz a helyszín, ami azt jelenti, hogy közel két év brit fogság után a mezőny kiszabadul a snooker hazájából. A koronavírus járvány kitörése óta ez lesz az első Nagy-Britannián kívüli profi snookerverseny, ami óriási felüdülést jelenthet a játékosoknak. Legalábbis annak a harmincegy profinak, aki ott lesz.
Néhány nagynevű játékos kiesett a kétfordulós selejtezőben, így nélkülöznünk kell a ranglista első 16 helyezettje közül O'Sullivant, Higginst, Binghamet és Hawkinst, rajtuk kívül viszont mindenki más azon lesz, hogy megszerezze a címet. Feltűnően sok a kínai, a 32-es táblára nyolcan kvalifikáltak, és Gao visszalépésével is maradtak heten. Trump például rögtön az első meccsén összefuthat Zhou Yuelonggal, utána pedig akár Zhao Xintonggal is. Utóbbi, a UK címvédője egyébként Mark Williamsszel találkozik az első fordulóban, ez a párosítás az első forduló slágermeccsének ígérkezik.
A legerősebb játékosok közül még szintén Trump ágára került Neil Robertson, Kyren Wilson és Luca Brecel. Az ausztrál két éve döntőzött Trumppal Berlinben, Wilson nyerte a tornát három éve, és a belga is játszott ott döntőt, még 2016-ban.
Az alsó ágon pedig Mark Selby, Mark Allen, Yan Bingtao, valamint a papíron erős, mostanában inkább "majd meglátjuk, talán villanhat" Shaun Murphy tűnnek a legerősebbnek. Négyük mellett azért másoknak is lehetnek sanszai, például David Gilbertnek vagy akár Kurt Maflinnek is.

A German Masters szerdán kezdődik, az Eurosport 1-en és az Eurosport 2-n is jócskán lesznek élő közvetítések, és természetesen az Eurosport Playeren is lehet nézni a mérkőzéseket.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés