A German Masters kétfordulós selejtezőit rendezték az utóbbi napokban. Az első fordulóban Stephen Hendry 5-2-re kikapott Gao Yangtól - attól a kínai sráctól, aki az előző tornán pontot sem tudott szerezni Judd Trump ellen... És még így sem mondható meglepetésnek Hendry korai búcsúja. Sokkal inkább az lenne meglepő, ha képes lenne mondjuk két meccset megnyerni egymás után, minthogy ez még nem sikerült neki a visszatérése óta. Ezzel együtt, a jövő heti English Openen ott lesz, mert a selejtezőben legyőzte Michael White-ot. Mindazonáltal felmerül a kérdés, hogy meddig bírja idegekkel, vagy éppen büszkeséggel azt a sikertelenséget, ami újkori "karrierjét" kíséri.
A másik skót nagyágyú, John Higgins kiesése már sokkal inkább meglepetésszámba megy. Nyilván senki sem tud folyamatosan jól teljesíteni, mégis érdekes, hogy kikapott, ráadásul Noppon Saengkhamtól, aki nem tűnik őrült veszélyes ellenfélnek. Csakhogy érdekes kettejük előélete, ugyanis Higginsnek amolyan mumusa lett a thai játékos, akitől most már sorozatban negyedik alkalommal kapott ki. Ezúttal 5-2-re.
https://i.eurosport.com/2021/10/26/3243661.jpg
UK Championship
Kyren Wilson legyőzte Ronnie O'Sullivant, és ezzel a torna favoritja lett
TEGNAP 19:20
Ronnie O'Sullivan egy igazán különös mérkőzésen kapott ki Hossein Vafaeitől. A meccs egyik érdekessége, hogy az iráni 5-0-ra győzött, a másik, hogy villámgyorsan, kevesebb mint egy óra alatt hozta az első négy frame-et. Ezek után O'Sullivan az ötödik frame kezdéseként szétbombázta a piros bolyt, szóval idegállapotba került. Nem csoda, hogy 5-0-ra kikapott. Az iráni egyébként remekelt, mindegyik frame-ben lökött félszázas breaket, és volt egy 141-ese is.
A legnagyobb ágyúk mellett Ding Junhui is kiesett, bár ez manapság nem igazán meglepő. Stuart Bingham is búcsúzott, de hozzá kell tenni, hogy az egyre jobb formába lendülő Luca Brecel ellenében. A második fordulóban már nem volt igazán fontos kieső, így azért bőven lesznek nagy nevek a German Mastersen: a címvédő Trump mellett Selby, Williams, Robertson, Murphy, Allen és Wilson viszik a prímet. A tavalyi döntő Lisowski viszont nem lesz ott.
A verseny legérdekesebb teljesítményét Thepchaiya Un-Nooh mutatta be, aki meglökte pályafutása harmadik hivatalos 147-es breakjét, mégis sikerült 5-3-ra kikapnia Fan Zhengyitől. A thai kedvenc a világranglista 19. helyén áll, de az év végi előzetes ranglistán csak a 67. pozícióban találjuk, mivel egy döntőt és három negyeddöntőt kell védenie két évvel ezelőttről. Tehát ha nem virít valamit idén, akkor a szezon végén akár ki is eshet a Main Tourról.
UK Championship
Ki állítja meg Ronnie O'Sullivant?
03/12/2021 08:25
UK Championship
Ronnie O'Sullivan összes UK-győzelme egy helyen
02/12/2021 12:05