Varga Péter, a Magyar Biliárd Szövetség Snooker Szakosztályának elnöke, egyben a Fisher Klíma Snooker Kupa szervezője számol be a verseny eddigi alakulásáról:
Ez a verseny tavaly is, idén is négy naposra lett tervezve. Az első két napon a csoportmérkőzések zajlanak. Ez eltér a profi versenyek kőkemény kieséses rendszerétől. Bár ott is vannak időnként olyan versenyek, amelyek csoportokban, körmérkőzéses formában zajlanak, de ez nem igazán jellemző, és a nézők is jobban szeretik, ha már nincs lehetőség javításra; az igazi „fanok” talán azt szeretnék, ha minden meccset Ronnie O’Sullivan játszana az esetleges kiesése után is. 
A Fisher Klíma Snooker Kupán – az Európa-bajnokságokhoz hasonlóan – a csoportmérkőzések azért fontosak, mert a nevező játékosok nem hivatásos versenyzők, és szükségük van egy kis időre, hogy hozzászokjanak a környezethez, a világításhoz, az asztalokhoz. Ezek a feltételek a World Snookernél nagyjából mindig azonosak, azonban jelentősen eltér az amatőrök által megszokottól. Ausztria legjobb snookerjátékosa, Florian Nüssle nyilatkozta a most zajló világbajnoki selejtező mérkőzése után, hogy nagy újdonság és nehézség volt számára az asztalhoz való alkalmazkodás. Fiatal kora ellenére (16) részt vett már számtalan nemzetközi versenyen, de ez volt az első találkozása a Number 10-zel, ami nagyon megnehezítette a dolgát (ez a profi versenyek méregdrága posztója, amit normál halandó nem vásárol magának). Úgy érezte, mintha teljesen más lenne az asztal, mint amin gyakorolni szokott, annak ellenére, hogy pontosan ugyanolyan minden, csak éppen a posztó más, ám ettől a falak is másképp viselkedtek. A Fisher Kupán induló versenyzők számára az alkalmazkodás talán még nehezebb, hiszen imádják ugyan a snookert, de ez elsősorban hobby az életükben, és többnyire az otthoni, jól megszokott környezetben játszanak. A csoportkör lebonyolításának okai tehát: az asztalok megszokása, hogy minél több versenyzővel lehessen játszani, és hogy – és talán ez a legfontosabb – minél több barátságot lehessen építeni.
Snooker
A nyitónapon a UK és a Masters bajnoka is megkezdi világbajnoki szereplését
12 ÓRA

Andrejszki Norbert

Fotó: Eurosport

Nagy meglepetések nem születtek a csoportkörben. Szinte minden esetben az első két helyre rangsorolt versenyző jutott tovább. Horváth Attila címvédőhöz méltó remek játékkal, frame veszteség nélkül vette az akadályt és ő lökte a torna eddigi legnagyobb breakjét, 69-et. Született - szép sorjában - egy 66 (Lorin Druta), 67 (Rares Sinca) és egy 68 (Révész Bulcsú) is. Köles Balázs, a szlovák bajnok is hibátlanul jutott tovább. A harmadik és negyedik legjobb eredménnyel a verseny legfiatalabb (Révész Bulcsú) és legidősebb (Alan Trigg) versenyzője került kedvező pozícióba a kieséses szakaszban. Továbbra sem lehet azt mondani, hogy a versenynek egyértelmű esélyesei lennének. A csoportkör szinte azonnal egy hazai klasszikussal: Blaskó Mihály és Andrejszki Norbert csatájával kezdődött, melyet Balaskó nyert 3-2 arányban. Ugyanilyen arányban szenvedett vereséget Csurgó Balázs Alan Trigg ellen. Ez volt talán a legnagyobb „majdnem” meglepetés. Kiemelkedően izgalmas volt a horvát Filip Bermanec és Berghold Soma mérkőzése, amit végül a magyar játékos nyert. Rares Sinca (Románia) és Arsen Petrosov (Ukrajna) döntő frame-es mérkőzése az ukrán játékos győzelmét hozta. Vantara Pál a tőle megszokott higgadt, okos játékkal nyerte csoportját a bosnyák Mario-Zeljo Milosevic előtt.
Ma a csoport másodikok küzdelmével folytatódik a verseny 11 órától. 14:30-tól és 16:00-tól a nyolcaddöntők kezdődnek két felvonásban. Este 18:30-kor a negyeddöntőket lehet megtekinteni a helyszínen (belépőjegy nincs) vagy online stream közvetítésen keresztül (információk: www.terminalsnooker.hu és www.snookersport.hu). 14-én az elődöntő (11.00) és a döntő (15.30) kerül megrendezésre- A támogató Fisher Klíma jóvoltából nyereményjátékon is részt lehet venni jövő hét végéig, amelyen a szerencsés nyertes egy mobil klímaberendezéssel lesz gazdagabb, ami rövidesen nagyon hasznos lehet.
Snooker
Meglesz Ronnie hetedik világbajnoki címe?
15 ÓRA
Snooker
Neil Robertson beszél frizurájáról és persze snookerről is
15 ÓRA