PA Sport

Függőségéről beszélt az egyik legjobb snookerjátékos

Függőségéről beszélt az egyik legjobb snookerjátékos
By Eurosport

The 21/04/2017 at 08:56Updated The 21/04/2017 at 09:19

Neil Robertson nagyon komoly függőséggel élt az utóbbi években.

Neil Robertson snooker világbajnok, a sportág legnagyobbjainak egyike, aki a 2010-es vb-cím mellé a másik két nagy tornát, a Masterst és az Egyesült Királyság Bajnokságát is megnyerte már. Ő tartja az egy szezonban elért százas break rekordot (103-mal), és összességében immár 12 pontszerző torna bajnoka.

Profi snookermeccseket nem nyerhetsz úgy, ha fáradt vagy. A gyakorlás is sokkal jobban ment, mikor éppen nem a videojátékokkal foglalkoztam. Nekem például tilos az online multiplayer-módokat használni a videojátékokban, mert egyszerűen beszippant.”

Neil Robertson completed a 6-0 win over Marco Fu at the Masters.

Neil Robertson completed a 6-0 win over Marco Fu at the Masters.Eurosport

Robertson egy kínai incidensről is beszélt, ami a játékokhoz köthető. Négy-öt napig például hozzá sem lehetett szólni, mivel nem volt internetkapcsolata, és ez rendkívül bosszantotta.

Csak arra tudtam gondolni, hogy hazamegyek, és végre lesz internetem. A játék egy szempillantás alatt fontosabbá vált a snookernél akkor. Őrültség, nem igaz? Ezeket a szoftvereket úgy tervezik, hogy függővé tegyenek és elfelejtsd élni az életed. Egyszerűen azon kapod magad egyik pillanatról a másikra, hogy már hat, hét, vagy nyolc órája nyüstölöd a gépet. Ez nem egészséges.”

Neil Robertson cruised through at the Crucible

Neil Robertson cruised through at the CruciblePA Sport