A hatvanas kedvenc sikere azért nagy szó, mert Jimmy közel egy éve, a tavaly augusztusi British Open óta nem nyert tétmérkőzést. Érdekesség, hogy 4-2-es hátrányból fordított 5-4-re Andrew Pagett ellen, és lökött egy 133-as breaket is. Egyébként a tavalyi szezonban utoljára éppen Pagett-től kapott ki, a világbajnokság selejtezőjében. Sorozatban 12 elbukott mérkőzés után tudott ismét nyerni a hatszoros világbajnoki döntős, aki a 2020-as UK óta nem nyert ilyen hosszú (legalább öt nyert frame-ig tartó) meccset. Jimmy White a főtáblán Dominic Dale-lel fog találkozni.
Szintén meglepő, hogy sem John Higgins, sem Mark Allen nem kvalifikált a European Masters főtáblájára. Higginsnek ez volt az első meccse a szezonban, mivel ő nem indult a Championship League-ben, és majdhogynem biztosra mehetett Scott Donaldson ellen, mert korábbi hat meccsüket egyaránt a négyszeres világbajnok nyerte. Csakhogy a fiatalabb skót 4-1-re elhúzott, és bár Higgins egy százassal és egy nyolcvanassal felzárkózott 4-3-ra, egyenlíteni már nem tudott. Donaldson 5-3-ra győzött, Chang Bingyu lesz az ellenfele augusztusban.
Mark Allen kiesése még meglepőbb, hiszen ő már túl van egy remek Championship League csoportkörön, ráadásul egy jóval gyengébb ellenfelet kapott a jelenleg amatőr Farakh Ajaib személyében. A pakisztáni játékos úgy győzött 5-3-ra, hogy Allen vezetett 3-1-re, és az északír lökött négy félszázas breaket, míg Ajaib csak egyet. Az utolsó frame Allen 55-ös breakje ellenére lett Ajaibé, aki a fekete belökésével szerezte meg a győzelmet.
World Championship
Az egyik White-nak sikerült, a másiknak nem
06/04/2022 12:54

Farakh Ajaib

Fotó: WorldSnooker

Kiemelkedően jól teljesített Jack Lisowski és Luca Brecel. Az angol "ifjú" 5-1-re győzött Zhang Jiankang ellen egy százas, két 70 feletti, plusz még egy félszázas break segítségével. Brecel is remekelt, szintén 5-1-es győzelmet aratott Andy Lee ellen, öt félszázas, köztük két 60 feletti és egy 80 feletti breakkel. Lisowski tehát máris javított azok után, hogy kizúgott a Championship League csoportkörében, Brecel pedig folytatta a jó szezonkezdetet, és ugyanez igaz Robert Milkinsre is, aki 5-0-val elgázolta Lu Ninget.

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

Lisowski ellenfele Matthew Stevens lesz a főtáblán, aki remek csatát vívott Florian Nüssle-lel, az osztrákok húszéves reménységével. Az első öt frame csupa nagy breaket hozott, aztán következtek a szoros frame-ek, és végül a rutinos walesi győzött 5-4-re. Nüssle lökött százas breaket is, és majdnem száz ponttal gyűjtött többet, mint a kétszeres világbajnoki döntős, de hiába.
Snooker
Robertson ezúttal is később kezdi meg a szezont – újra beválik neki?
06/08/2022 08:18
British Open
A motokrossz-pályától a snookerasztalig – ismét két ausztrál a profik között
05/08/2022 10:16