Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bűn rossz döntőt nyert meg a legfeljebb közepes szinten játszó Kyren Wilson

Buzás Gábor

Frissítve 22/08/2022 - 10:21 GMT+2

Kyren Wilson nyerte a szezon második pontszerző versenyét, miután 9-3-ra legyőzte Barry Hawkinst a European Masters döntőjében. Tette mindezt úgy, hogy legfeljebb közepesen játszott, messze nem hozta ki a legtöbbet magából, mindössze egyetlen 50 feletti breaket kalapált össze. Csakhogy Hawkins mélyen a tudása alatt játszott, nem igazán nehezítette meg Wilson dolgát.

Kyren Wilson

Fotó: WorldSnooker

Nincs mit szépíteni, pocsék meccset játszott Kyren Wilson és Barry Hawkins.

Különösen Hawkins betlije volt meglepő, mert egész héten remekelt, öt mérkőzésen hét százas breaket gyártott, fantasztikus végjátékokkal intézte el Judd Trumpot és Mark Williamset. Ezek után nagyon keveset villantott meg a tudásából a fináléban, rengeteget hibázott, és sokszor egyszerűen rossz döntéseket hozott meg.
Wilson sem remekelt, ezt semmiképp sem lehetne állítani róla. Egyetlen 50 feletti breaket lökött, az is csak 56-os volt. Hawkins legalább lökött hármat (51, 55, 64), bár abból kettőt egy frame-ben. Így végül hasonló golyóbelökéssel zártak, mindketten jócskán 90% alatt.
Wilson ettől függetlenül boldog volt a döntő után, hiszen ötödik pontszerző sikerét ünnepelte, aminek köszönhetően ott lesz az őszi Bajnokok Bajnoka tornán, a World Grand Prix-n és minden bizonnyal a Players Championshipen is. Érdekesség, hogy az öt pontszerzője közül hármat Németországban nyert: a 2018-as Paul Hunter Classicot (ugyanott, a fürthi Stadthalléban, ahol vasárnap este), a 2019-es German Masterst és a 2022-es European Masterst.
picture

Kyren Wilson vs Barry Hawkins - utolsó frame

Barry Hawkins a remek hetet egy csúf teljesítménnyel zárta, és a meccs utáni interjúban elmondta, hogy most úgy érzi, soha többé nem szeretne snookerezni, de azt is hozzátette, hogy ezen az érzésen minden bizonnyal hamar túljut. Összességében elégedett lehet ezzel a hetével, mert amit a döntő előtt mutatott, az elképesztően meggyőző snooker volt. Talán túl görcsös volt vasárnap, elvégre hosszú pályafutása alatt mindössze három pontszerzőt nyert, a legutóbbit öt és fél éve.
picture

European Masters : Barry Hawkins interjú

Az Eurosporton most bő egy hónap snookerínség következik, egészen szeptember 26-ig, a British Open kezdetéig. Addig is az Eurosport Playeren nézhetjük augusztus 23-28-ig a Northern Ireland Open selejtezőit, ahol a top 16-os játékosok meccsein kívül lejátsszák az összes többi találkozót.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés