Egészen elképesztő napja volt Judd Trumpnak. Jól indult a nyolcaddöntője Farakh Ajaib ellen, hiszen egy százas breakkel kezdett. Innentől fogva viszont rengeteg nehézsége adódott. Olyannyira, hogy nem is lökött több 50 feletti breaket, és csak óriási mázlival, 5-4-es végeredménnyel jutott tovább. Azok után, hogy az ellenfele már belökte a matchballt. Trump ezt mondta erről:
"Összességében ő volt a jobb játékos, jól lökte a golyókat. A első frame-ben még elrontott egy lökést, de utána kiválóan játszott. Csodával határos, hogy továbbjutottam."
Nos, igen. Este pedig Barry Hawkins volt Trump ellenfele, aki a egjobb játékot mutatta a verseny első fordulóiban. Hawkins három meccsén mindösszesen három frame-et bukott, lökött 11 ötven feletti breaket, amiből kilenc volt 70 feletti, amiből öt volt százas. Sokkal jobb mutatókkal érkezett a negyeddöntőre, mint Trump. Ráadásul az utóbbi két meccsüket az idősebb angol nyerte.
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
EGY NAPJA
És ő kezdett jobban. A harmadik frame végéig meggyőzően játszott - Trumppal ellentétben, aki nagyon sok hibával snookerezett. Aztán Hawkins a harmadik frame végjátékában elrontott egy könnyű snookeradási lehetőséget, és onnantól fogva szétesett. Trump egyre jobban játszott, és zsinórban három frame-et hozott. Hawkins aztán kapott egy kitűnő sanszot a hatodik frame-ben, amiből lökött egy total clearence-t. Aztán a hetedikben egy újabb százast, majd a nyolcadikban egy 92-est mutatott be. Az utolsó három frame-ben Trump nem lökött be golyót (csak a fehéret), Hawkins ellenben 331 pontot kalapált össze. Fantasztikusan gyártotta a breakeket, és még fantasztikusabb, ahogy túllendült a három frame-ig tartó hullámvölgyén, ami pedig rendkívül mélynek tűnt.
Mark Wiliams simán győzött Jamie Jones ellen, és ő lesz Hawkins ellenfele a szombat esti elődöntőben. A másik ágon Kyren Wilson győzött Si Jiahui ellen, akit a nyolcaddöntőben nagyon megdolgozott Daniel Wells, aminek következtében Si csak 20:15 körül fejezte be az első meccsét, és 20:50-kor kezdte a másodikat - nyilvánvalóan roppant fáradtan. A negyeddöntők másik kínai játékosa, Wu Yize sokkal jobban muzsikált Ali Carter ellen, de itt is az angol ment tovább, tehát a felső ágon Wilson és Carter csap össze a döntőbe jutásért.
Snooker
9 millió forintot kap minden profi snookeres a gazdasági krízis miatt
07/09/2022 - 19:11
European Masters
Bűn rossz döntőt nyert meg a legfeljebb közepes szinten játszó Kyren Wilson
22/08/2022 - 08:15