Bőven van mit és kit kiemelni a European Masters hétvégi selejtezőiből. Péntektől vasárnapig lejátszottak 31 mérkőzést, melyek számos érdekességet hoztak. Zhang Anda volt az első játékos, aki az új szezonban maximumot ért el, ami egyben pályafutása első hivatalos 147-e volt. Zhang ellenfele a fiatal ukrán Anton Kazakov volt, aki megnyerte az első frame-et, de a második már a ranglista 87. helyén álló kínaié lett, akkor ekkor produkálta a tökéletes breaket. Zhang a folytatásban is remekelt, 91-es, 80-as és 72-es breakeket lökött, és 5-1-re győzött, amivel kvalifikált az augusztusi torna főtáblájára.
Aztán következett Hossein Vafaei, aki tavaly a Shoot Out megnyerésével, majd Ronnie O'Sullivan sajátos kritizálásával hívta fel magára a figyelmet. Ezúttal inkább a jó játék dominált nála, ő is 5-1-re győzött Ng On Yee ellen, és ő is meglökte első maximumát, ami egyben persze Irán első hivatalos 147-e. Vafaei ellenfele Xiao Guodong lesz a főtáblán, aki honfitársát, Xu Sit győzte le úgy, hogy négy százas breaket lökött. És így is csak döntő frame-ben tudott győzni...
World Championship
Világbajnoki selejtezők Marco Fuval, Ding Junhuival, Liang Wenbo nélkül
03/04/2022 13:50

Hossein Vafaei

Fotó: WorldSnooker

Mark Williams 4-2-es hátrányból fordított Liam Highfield ellen, a döntő frame-et ráadásul 61 pontos hátrányból vitte el egy 62-es breakkel. Jimmy Robertson pedig a lehető legnagyobb fordítást vitte véghez. A verseny 2018-as bajnoka Zhao Jianbo ellen került a kiesés szélére, ellenfele négy félszázas breakje következtében. A 18 éves kínai azonban nem tudta lezárni a mérkőzést, és a rutinos angol kiharcolta a győzelmet. A döntő frame-et 43 perces csata után nyerte meg.
Marco Fu pedig újra győzött, két és fél év után. A hongkongi nagymenő legutóbb a 2020-as European Mastersen nyert meccset, amikor a negyeddöntőig jutott. A 2020-as Welsh Open volt sokáig az utolsó versenye. Egyrészt a látásával voltak problémák, másrészt a pandémia miatt nem tudott versenyekre utazni. A 2022-es világbajnokság selejtezőjében azonban már ott volt, de kikapott az első meccsén.
A szezonnyitó Championship League-ben még nem tudott meccset nyerni, a hétvégén azonban már meggyőzően teljesített David Gilbert ellen, akit 5-1-gyel búcsúztatott. Fu két 60 feletti breaket lökött, mielőtt egy százassal lezárta a találkozót.
World Championship
Ronnie O'Sullivan újabb Hendry-féle rekordot dönthet meg a világbajnokságon
22/03/2022 18:38
British Open
Rövid meccsek és fontos távolmaradók a British Openen, a Turkish Masters jövőre tolódik
16/08/2021 13:03