A Northern Ireland Open utóbbi két kiírása során egyaránt Trump és O'Sullivan futott össze a fináléban.  És könnyen lehet, hogy ez megint előfordul, hiszen mindketten bejutottak a negyeddöntőbe, ahol rajtuk kívül nincs más világbajnok.


A kiváló szerda után nem volt egyszerű Trump csütörtöke. A kétfordulós nap nagy része szenvedősen telt számára. Kezdődött azzal, hogy Brecel ellen nyogodtan kikaphatott volna. Sőt, azt a meccset Brecelnek hoznia kellett volna. De nem hozta, így a világelső sok-sok köszönettel tartozik a belgának, akin 4-3-mal jutott túl. 

Trump.jpg

Fotó: Eurosport

World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
TEGNAP 13:46
Az esti mérkőzésén is nagyon akadozott a gépezet, akár 3-0-s hátrányba is kerülhetett volna Gould ellen. Csakhogy Gould elpackázott néhány esélyt, meg pechje is volt, és végül Trump (az utolsó két frame-ben már jól játszva) 4-1-gyel továbbment. Ezzel visszavágott Gouldnak a European Mastersen elszenvedett elődöntős vereségért. Ezt mondta utána:
"Hátrányba is kerülhettem volna. A harmadik frame-ben voltak pechjeim, és volt némi szerencsém is. Aztán már jobban ment a játék, két jó breakkel zártam le a meccset. Egy kicsit fáradt voltam, csak arra figyeltem, hogy ne rontsak el könnyű lökéseket."
Trump következő ellenfele Donaldson lesz, aztán az elődöntőben Yan Bingtao vagy David Grace. Amennyiben megnyeri a tornát, akkor egyrészt zsinórban háromszor hozza ugyanazt a versenyt, ami 24 éve senkivel sem fordult elő. Másrészt ha győz, akkor ő lesz az első, aki megnyeri a Home Nations sorozat első két állomását. És a millió fontos bónusz még mindig ott van...
És még egy "apróság" Trumppal kapcsolatban: az idei szezonban, akármennyire is döcög néha a szekér, mindegyik versenyén eljutott legalább az elődöntőig. Négy befejezett versenye van, kétszer az elődöntőben állt meg, kétszer döntőzött, az egyiket megnyerte. Sokan szeretnének ilyen döcögősen játszani!

trum1.jpg

Fotó: Eurosport

O'Sullivan sem igazán brillírozott Stevens ellen, de a döntő frame-et azért elkerülte. Este Un-Nooh-val parádéztak egy villámgyorsat, és bizony a villámkezű thaiföldi verhette a fejét a falba, mert neki kellett volna 3-2-re vezetnie. De kihagyta a könnyű pirosat, és kikapott 4-2-re. A hatszoros világbajnok szavai:
"Nem volt sok választásom a meccsen. Thepchaiya mindenre támad. Őt nem lehet kiszorítani az asztaltól. Egyszerűen muszáj kevesebbet hibázni, mint ő, kihasználni a hibáit, és nagyobb breakeket lökni. Úgy érzem, szerencsém volt ellene. Ő játszott jobban, nekem meg mázlim volt. Azt mondják, hogy ha türelmesen vársz, előbb-utóbb szerencséd lesz. Én viszont úgy gondolom, a szerencséért tenni kell, és én ma tettem érte."
O'Sullivan idei első elődöntőjéért áll asztalhoz pénteken. Az ellenfele egy hatalmas klasszis lesz, akitől mostanában nem jönnek az eredmények. Ding csütörtök este 4-1-re legyőzte Higginst, de ez a siker nem volt egy fáklyásmenet. A nyári világbajnokságon O'Sullivan győzött, de a tavalyi UK-n (melyet később megnyert) a kínai kerekedett felül 6-4-gyel.

Sullivan.jpg

Fotó: Eurosport

Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
TEGNAP 10:27
Snooker
Mark Selby beszél a dicsőségről, és Bingham kritikájáról
TEGNAP 10:02