Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump az English Open döntőjének szünetét végig gyakorlással töltötte

Buzás Gábor

Publikálva 10/10/2023 - 10:33 GMT+2

Judd Trump vasárnap 3-7-es hátrányból fordított és győzött 9-7-re Zhang Anda ellen az English Open döntőjében. Ennek a sikernek nem csak az volt a különlegessége, hogy Trump sorozatban hat frame-et nyert meg a mérkőzés hajrájában, hanem az is, hogy dákóbőrt kellett cserélnie a finálé első szakasza után. És hatalmas munkát végzett el azért, hogy jól működjön az új dákóbőr.

Trump megint megcsinálta, újabb nagy fordítással lett English Open-bajnok

Zhang pályafutása első pontszerző döntőjében szerepelt, ráadásul korábban még elődöntőig sem jutott el. Óriási hete volt, legyőzte Ronnie O'Sullivant is, és remekül játszott a döntőben is. Jócskán ellépett, jó arányban ki tudta használni ellenfele hibáit. Hat frame után 5-1-re vezetett, és végül 5-3-ra hozta az első felvonást a kínai játékos.
Trump a hét folyamán korábban elmondta, hogy nagyon elégedetlen a dákóbőrével.
"Borzalmas a dákóbőröm. Igyekszem átevickélni vele ezen a versenyen, és még az is lehet, hogy verseny közben kell dákóbőrt cserélnem, de az nagyon nem lenne ideális."
3-5-ös részeredménynél döntött úgy, hogy itt az ideje változtatni, és lecseréltette a dákóbőrt. Ez a csere eleinte nem tűnt kifizetődőnek, hiszen Zhang hozta az esti első két frame-et, és a 3-5-ös állásból lett 3-7. Aztán viszont jött a henger, és a kínai már egy frame-re való pontot sem tudott szerezni az utolsó hat frame-ben.
"Nagyon küszködtem a dákóbőrrel, az első szakaszban két frame-et is amiatt vesztettem el. A délutáni etap után úgy döntöttem, itt az ideje lecserélni, és a versenyigazgató, Paul Collier felrakott nekem egy nagyszerű dákóbőrt.
Az arénában maradtam, és 16 órától 19 óráig gyakoroltam az új bőrrel, nem is mentem vissza a szállodába. Örülök, hogy így döntöttem, mert fel is adhattam volna a meccset. Korábban sosem kellett bőrt cserélnem meccs közben.
Zhang remekül játszott, nagy nyomást helyezett rám. Aztán elkezdett hibázgatni, és akkor tudtam feljönni. Azután, hogy legyőzte Ronnie-t, tudtam, hogy nem okoz majd neki gondot befejezni a mérkőzést. Jól játszott, reméltem, hogy történik valami drasztikus, mert ő volt a torna legjobb játékosa.
Türelmesnek kellett lennem, és mindent meg akartam tenni a sikerért, mert nem jó érzés döntőben veszíteni, hiszen ilyenkor végig kell nézned, ahogy az ellenfeled átveszi a trófeát."
Trump ezzel a sikerrel 24-szeres pontszerző győztes lett, egyben az English Open kétszeres bajnoka. És nagyon megdolgozott érte, elvégre az a háromórás gyakorlás elsősorban a dákóbőr bemelegítése volt.
picture

Trump megint megcsinálta, újabb nagy fordítással lett English Open-bajnok

Révész Bulcsú, a legjobb magyar snookerjátékos magyarázza el nekünk, hogy pontosan mi a dákóbőr jelentősége:
"A dákóbőr egy kontaktfelület a dákó és a fehér golyó között, lehetetlen nélküle játszani, és csak tökéletes formában működik. Ha deformálódik, lejön belőle egy darab, elengedi a ragasztó vagy ellaposodik, tehát elhasználódik, akkor már nem ajánlatos vele játszani. A mérkőzés közben felrakott új dákóbőr, még ha külsőre meg is egyezik a régivel, időbe telik, míg 'üzemi állapotba' kerül, tapasztalataim szerint a forgatók ilyenkor kiszámíthatatlanabbul működnek."
Forrás: részben metro.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés