Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neil Robertson friss házas, két gyerek boldog apja, és várja, hogy beinduljon a szezonja

Buzás Gábor

Publikálva 26/10/2021 - 17:57 GMT+2

Hétfőn kezdődik az English Open, a torna tavalyi döntőse a Triple Crown-bajnok Neil Robertson, aki idén nyáron házasodott. Kérdés, hogy ez milyen hatással lesz rá.

Robertson tavaly nyári esküvőjén feleségével, Millével, és két gyerekükkel

Fotó: WorldSnooker

A házasodás, családalapítás nem mindig tesz jót a profi sportolóknak. Különösen jó példa erre a snookeres mezőnyben Ding Junhui, aki 2018-ban apa lett, és azóta egyetlen tornagyőzelmet tud felmutatni (igaz, az éppen az Egyesült Királyság Bajnoksága volt), ami a korábbi 13 pontszerző trófeához mérten nyilvánvalóan gyenge teljesítménynek mondható. A kínai szupersztár jelenleg küszködik, de van ellenpélda is a család "áldatlan" hatásaira: Kyren Wilson korán házasodott, még mindig csak 29 éves, de már van két fia, mégis töretlen lendülettel gyűjti a döntőket és a trófeákat, és halad a jövendőbeli világbajnoki cím felé.
Neil Robertson pedig egészen különleges eset ebből a szempontból, hiszen ő csak papíron lett pár hónapja családos. Millével már 13 éve együtt vannak, és két gyermekük is van, Alexander már elmúlt 11 éves, és Penelope elmúlt két és fél. Persze ők is ott voltak az augusztusi lagzin, Londonban. A nagy napról ezt mondta az ausztrálok legjobbja:
"Csodálatos volt. A nagy versenyeken általában nyugodt szoktam lenni, de ez másfajta nyomás volt. Egy csomó dolgot egyszerűen nem én irányítottam. Nem tehettem mást, reméltem, hogy minden a tervek szerint alakul, és nem lesz például áramszünet, vagy ilyesmi. Szerencsére minden rendben volt, és az időjárás is kegyes volt hozzánk.
A beszédemet rögtönöztem. Nem voltak jegyzeteim, semmit sem írtam meg előre. Azt akartam, hogy magával ragadjon ez a nap. A különböző interjúkat is ebben a szellemben szoktam adni. Nem tudtam előre, Mille néhány barátja csináltatott nekem egy trófeát. A beszédem előtt átadták nekem, hogy nagyjából hasonlóan érezzem magam, mint a versenyeken, amikor sok ember előtt kell megszólalnom. Jó ötlet volt, vicces volt, és segített abban, hogy el tudjam magam engedni."
Neil Robertson friss házas, két gyerek boldog apja, és várja, hogy beinduljon a szezonja - fotó: WST
Ami a snookert illeti: Robertson tavaly döntőt játszott az English Openen, és a döntőben 7-4-re is vezetett, de végül 9-8-ra kikapott Judd Trumptól. Ők ketten az utóbbi években hatalmas csatákat vívtak egymással, az utóbbi négy alkalommal döntőben találkoztak, és ezek közül három mérkőzés is döntő frame-be torkollt. Robertson győzött a legutóbb az Egyesült Királyság döntőjében tavaly decemberben.
"Amikor Juddal játszunk, mindig hatalmas csata alakul ki, és többnyire az utolsó golyókon dőlnek el a mérkőzések. Elszenvedtem néhány fájó vereséget ebben a párharcban, de én is tudtam győzni néhányszor."
Többnyire a legjobbat hozzuk ki egymásból, és ilyenkor alakulnak ki az igazán drámai helyzetek. Mindkettőnk játékstílusa alapján arra lehetne következtetni, hogy időnként el tudjuk söpörni a másikat, mégsem szokott ez megtörténni.
Robertson a tavalyi szezonban a UK mellett a Tour Championshipet is megnyerte, így összességében már húsz pontszerző trófea birtokosa, és ötszörös Triple Crown-győztes. Az idei évben az októberi Northern Ireland Open volt az első versenye, ahol a harmadik körben kikapott Ricky Waldentől. Az utóbbi napokban zajlott a German Masters selejtezője, ahol megnyerte mindkét mérkőzését, tehát ott lesz a január végi tornán Berlinben. Az English Openen Andy Hicks lesz az első ellenfele, november elsején, hétfő este.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés