Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A fél éve nem látott Dinggel indul az English Open

Buzás Gábor

Publikálva 01/11/2021 - 09:57 GMT+1

Ott lesz O'Sullivan is a hétfőn rajtoló pontszerzőn, a covidos Williams viszont kénytelen kihagyni a versenyt.

Ding Junhui

Fotó: WorldSnooker

Manapság nem Ding Junhui a legfontosabb szereplő a profi snookerben, mégis említésre méltó, hogy ott lesz egy versenyen, hiszen neki ez lesz az első főtáblás megmérettetése a világbajnokság óta. A szezon eleji két versenyt, a Championship League-et és a British Opent kihagyta, mint ahogy a Northern Ireland Openre sem nevezett. Számára tehát most kezdődik meg a szezon.

Illetve egészen pontosan múlt vasárnap, október 24-én játszotta első meccsét az idei évadban, a German Masters selejtezőjén. Akkor kikapott 5-4-re Mark Davistől. Neki elsősorban nem az a meccs volt a fontos, sőt, nem is feltétlenül az English Open lesz igazán lényeges, bár persze minden pontra szüksége van, hiszen az év végi előzetes ranglistán csak a 39. helyen találjuk.
Jelenlegi top 16-os helyezését viszont abban a pillanatban el fogja veszíteni, ahogy véget ér az Egyesült Királyság Bajnoksága. Hacsak meg nem nyeri a versenyt. Amire elég csekély az esély. Igaz, két éve sem tartozott már a favoritok közé, mégis megszerezte a trófeát, életében harmadszor. Ezzel lett 14-szeres pontszerző győztes és négyszeres Triple Crown-bajnok. Csakhogy azóta nem tudta gyarapítani győzelmei számát. Valószínű, hogy Ding idén (is) a UK-re hegyezi a formáját.
Nagyon nagy kérdés, hogy milyen formában tér vissza az Egyesült Királyságba. A kisfia születése, 2018 óta, sőt, valójában édesanyja 2017-es halála óta ez a 2019-es UK-trófea az egyetlen kakukktojás-siker, ami összejött neki. Sokan persze ennyivel is boldogan zárnák a pályafutásukat, de tőle ez kevés. Ding ennél többre hivatott, kérdés, hogy látunk-e még tőle remeklést, és ha igen, mikor. Az biztos, hogy az English Openen rögtön az első adandó alkalommal, hétfőn 11 órás kezdettel játszani fog, az ellenfele Andrew Pagett lesz.
Erős napnak ígérkezik a hétfő, hiszen Judd Trump is asztalhoz áll, 14 órás kezdéssel, Shaun Murphy, illetve Yan Bingtao is játszik a világelsővel párhuzamosan, utánuk jön Mark Selby, Stuart Bingham, illetve Jack Lisowski, este pedig Ronnie O'Sullivan, John Higgins, valamint Neil Robertson és Mark Allen. Bitang erős felhozatal. Ugyanakkor mindannyian elvileg könnyen verhető ellenfelet kaptak, kivéve Allent, aki Luca Brecelbe botlik rögtön az első fordulóban. Ha tippelni kellene, hogy ki lesz az első top 16-os kieső, akkor Allent mondanám, pusztán azért, mert ő kapta a legerősebb ellenfelet.
Mark Williams
A legnagyobbak közül egyetlen ász hiányzik, mégpedig Mark Williams, aki pozitív COVID tesztje miatt kénytelen kihagyni az eseményt, mint ahogy a múlt heti European Masters selejtezőt is ki kellett hagynia. A háromszoros világbajnoknak egyébként nemcsak hogy pozitív lett a tesztje, de bizony pocsékul is van, négy nappal ezelőtti twitter-bejegyzése szerint.
Az English Opent tavaly Trump nyerte, tavalyelőtt viszont Selby, tehát ezen a héten utóbbinak lesz a legtöbb védeni való pontja. Idén egyébként sem Trump, sem Selby nem játszott még csak elődöntőt sem, szóval itt az ideje, hogy villantsanak valamit. Ne feledjük, közeleg a UK Championship, a szezon első Triple Crown-versenye.
English Open
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés