Fenyvesi Zsolt és Révész Bulcsú jelenleg egyértelműen a két legjobb magyar játékos.


Egy nemzetközi versenyen mindig az a kérdés, hogy mire elég "odakint" az, hogy idehaza nincs náluk jobb. Az Európa-bajnokság felnőtt tornáján négy magyar indult, Fenyvesi és Révész mellett Kovács László és Dudás Tamás. Kovács nem tudott mérkőzést nyerni, Dudás azonban hozott egy csatát, sőt, frame-et fogott az osztrák Florian Nüssle ellen, aki pillanatnyilag mindenképp a magyarok előtt jár.
Snooker
Snooker Európa-bajnokság, ahol jó magyarnak lenni
06/10/2021 09:46
Fenyvesi és Révész viszont túljutott a csoportkörön. 14 éves sztárjelöltünk óriási fölénnyel, egyetlen bukott frame-mel abszolválta három csoportmeccsét, és harmadik legjobbként nem kellett a 64-es táblán játszania. Lehet, hogy ez nem tett jót neki, mert a 32 között kikapott a finn Heikki Nivától. A Snooker Szakág beszámolója a mérkőzésről:
Bulcsú jól kezdte a mérkőzést, előnybe is került, és a második frame-ben még inkább rákapcsolt, egy csodálatos 85-ös breakkel növelte előnyét 2-0-ra. Ekkor még úgy tűnt, hogy akár magabiztos győzelem is születhet, bár a jelenlévők óva intették egymást a korai örömtől. Heikki köztudottan kiválóan játszik hátrányból, nagy erőssége, hogy soha nem adja fel és bárhonnan megpróbál visszakapaszkodni.

Révész Bulcsú

Fotó: facebook

Most is így történt és a taktikai csatákat követően - ami alatt azért egy 53-as breaket is lökött -, fordított 3-2-re. Aztán megint felcsillant a remény, Bulcsúnak sikerült 30 pontos előnyt kiharcolnia, azonban ellenfele megint felülkerekedett, beállítva a 4-2-es végeredményt.
Fenyvesi Zsolt két győzelemmel jutott tovább csoportjából, százas breaket is lökött útközben. A 64-es táblán 4-0-ra kiütötte a török Ismail Türkert, majd következett a 32 között Darren Morgan, aki a mezőny legrutinosabb tagja. Az 55 éves walesi a 90-es évek közepén a világranglista 8. helyén állt, döntőt játszott a Welsh Openen és az Asian Openen, elődöntőig jutott a világbajnokságon és a UK-n. Szóval tud snookerezni. Ismét a Snooker Szakágé a szó:
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3084377.jpg
Fenyvesi Zsolt a tegnapi 64 közti győzelmét követően ma igen nehéznek számító ellenfelet kapott, ami a mérkőzés elején egyből ki is ütközött. A kiváló safety játékot követő breaképíteseket követően Darren Morgan elhúzott 2-0-ra. Zsolt ezt követően 2 frame-et is el tudott hozni egy vesztett ellenében, 3-2-es walesi vezetéssel következett a hatodik frame. Itt sajnos több váratlan hiba is becsúszott a játékba, és Darren bizonyult jobbnak, búcsúztatva ezzel Zsoltot is a 17. helyen.
Morgan azóta eljutott az elődöntőig, amit a döntővel együtt kedden játszanak.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48
Northern Ireland Open
Valóra vált álom: az északír Allen szerezte meg az Északír Open trófeáját
TEGNAP 08:41