Még csak az első forduló ért véget az Egyesült Királyság Bajnokságán, és máris forrnak a kedélyek. Naná, hogy Ronnie O'Sullivan miatt.


Aki most épp (nem először) azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szándékosan nem lökött maximumot. A 15. piros belökése után nyugodtan mehetett volna a feketéért, de a rózsaszínre terelt. Ezzel elszalasztott egy kínálkozó maximumot. Végül nem tudta letakarítani az asztalt, 133-as lett csak a break.
Tudjuk, hiszen korábban ő maga elmondta, hogy így tiltakozik az ellen, hogy nem jár különdíj a maximumért. Megteheti, hiszen lökött már elég sokat. Övé a legtöbb, övé a leggyorsabb, mint annyi mindenben, maximumok terén is ő a rekorder.
Snooker
Mark Selby beszél a sötét időszakáról
EGY ÓRA
Mégis sokan elítélik. Angol és magyar fórumokon egyaránt bőven találkozni olyan hangokkal, miszerint tiszteletlenség a részéről nem törekedni a 147-re. Elvégre akik nézik, azok azért nézik, hogy a legjobbat lássák.
Egyvalamit tisztázzunk. Ronnie O'Sullivan a snooker korszakos zsenije. Aki megnézi az ő meccsét, egyetlen dologban lehet biztos: abban, hogy bármi megtörténhet. Lehet, hogy az orrát túrja, lehet, hogy zsebkendőt terít a fejére, lehet, hogy feladja a meccset, lehet, hogy pocsékul játszik, lehet, hogy jól játszik, mégis kikap, és ezerféle dolog történhet még. Egy zseniális játékos, egy zseniális figura, akit nem szabad, illetve nem érdemes felelősségre, de még csak kérdőre sem vonni semmiért sem, ami nem szabálytalan. Nyilván a szabályokba ütköző tetteit (ld feladás) büntetni kell, de hogy mikor mire terel, és mikor miért nem lök maximumot, az legyen már az ő dolga. Ha ezzel tiltakozik a különdíj elmaradása miatt, arra bizony még azt is lehet mondani, hogy igaza van. Tényleg nem szép dolog a vezetés részéről a különdíj eltörlése, és a teljesen lehetetlen kihívás, a szezonbeli 20 maximum "elvárása".
Mellesleg Hawkins már lökött egy maxit ezen a tornán. Kiesett Gilbert, Brecel, majd Murphy is. És még mindig csak az első fordulón vagyunk túl.
Snooker
Judd Trump az év játékosa, sorozatban harmadszor
EGY NAP
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11