Trump és Lisowski, a két országos cimbora decemberben még egymással játszott döntőt. A vasárnap rajtoló Mastersen mindkettőjüknek részt kellett volna vennie, de mindketten pozitív COVID tesztet produkáltak, ezért természetesen nem indulhattak. 


A sztorihoz tartozik, hogy kiderült, Dubajban buliztak Szilveszterkor, ami nyilvánvalóan nem ideális döntés ebben a helyzetben. Ez van, egyék meg, amit főztek, mondhatjuk, de két ilyen látványosan játszó "fenegyerek" nélkül várhatóan gyengébb lesz a Masters. Arról nem is beszélve, hogy Trump személyében a világelső marad távol, ami példátlan.
Ketten jól jártak az ő kiesésükkel, hiszen fel kellett tölteni a mezőnyt 16 főre. Trump helyett Perry, Lisowski helyett Gary Wilson kapott lehetőséget. A beugróknak sajnos kevés idejük volt a gyakorlásra, ezért mindketten sima 6-2-es vereséget szenvedtek. Wilsont a névrokona, Kyren Wilson búcsúztatta, aki Lisowski ellen is favorit lett volna. A másik vasárnapi meccsen viszont más volt a helyzet, hiszen Gilbert eredetileg Trump ellen játszott volna, egyértelműen nem favoritként. 
Snooker
Shaun Murphy: "Ronnie egyetlen lökéssel megváltoztatta a snookert"
TEGNAP 14:23
Csakhogy jött helyette Perry, aki egy nagyszerű játékos, de meglátszott rajta, hogy keveset gyakorolt. 5-0-s hátrányba került, és amikor megtalálta a fonalat, akkor már késő volt. Lökött egy százast is, megúszta a 6-0-s csúnyaságot, de 6-2-vel, és az első fordulóért járó 15.000 fonttal haza kellett mennie. Összességében azért nem járt nagyon rosszul...

AY0I0524-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

Gilbert játéka és helyzete tán a legérdekesebb a nyitónap alapján. Elmondta, és látszott is, hogy sokat készült. Nagyszerűen ment neki a játék, és extra lendületet kaphatott attól, hogy nem a világelsővel találta szemben magát. Gilbert egyébként tavaly mutatkozott be a Mastersen, és rögtön az elődöntőig menetelt. Az a helyzet, hogy ha hasonlóan jól tud játszani Kyren Wilson ellen, akkor lehet ott is keresnivalója. Persze Wilsontól aligha fog olyan jó sanszokat kapni, mint Perrytől.
Gilbert a tavalyi Mastersen mutatott remeklése óta nem tudott jól játszani. Be is ismerte, hogy nem tett jót neki a néző nélküliség, meg az sem, hogy többnyire csak egyedül tud gyakorolni. Mentális mélypontra zuhant, és mint elmondta, azt sem bánta volna, ha a brit kormány töröl minden sporteseményt, beleértve a Masterst. Aztán csak elkezdett gyakorolni, és mint láthattuk, ennek meglett az eredménye.
Hétfő délután a címvédő Bingham és az újonc Un-Nooh csap össze. Egyikük sincs bombaformában, bár Bingham mutatott néhány biztató jelet az utóbbi időszakban. Este pedig két Triple Crown-bajnok méri össze a tudását, Williams és Murphy. A 2019-es China Championship döntőjében találkoztak legutóbb, az idei szezonban viszont egyikük sem remekelt.
Snooker
Zhao dominanciájával indult az új snookerszezon
TEGNAP 11:42
Snooker
Tisztes helytállás a mélygarázsos snooker Eb-n
28/06/2022 16:28