Az ötvenéves játékos, a Grand Prix és a Shanghai Masters egykori bajnoka a legfrissebb előzetes ranglista 63. helyén található, azaz van tennivalója, ha a szezon végén is a profi tagság megtartását érő első 64 pozíció valamelyikén szeretne elhelyezkedni. A walesi játékos tavasszal majdnem visszavonult.
"Rendkívül közel álltam az előző szezon végén ahhoz, hogy befejezzem a pályafutásom. Már meg is írtam a visszavonuló levelemet Jason Fergusonnak, a WPBSA elnökének, de néhány napig fontolgattam a döntést, mielőtt elküldtem volna.
David Roe azt mondta, hogy ő akkor vonult vissza, amikor még a Main Tour tagja volt, és később nagyon megbánta a döntését. Ezért úgy gondoltam, folytatom, amíg csak lehet, de csakis addig, amíg élvezem a gyakorlást. Nem szeretnék készületlen menni versenyekre, ilyesmi nálam nem fér bele. Napi két és fél órát gyakorolok, amilyen hatékonyan csak tudok, és utána mindig úgy hagyom el a klubot, hogy jó állapotban van a játékom.
British Open
Ryan Day átlépett az árnyékán
15 ÓRÁJA
Vannak nálam tehetségesebb snookeresek is, mégis nyertem két pontszerzőt, és néhány más versenyt is. Úgy érzem, a lehető legtöbbet hoztam ki magamból. Sokáig roppant fontos volt számomra a snooker, abszolút elsőbbséget élvezett minden mással szemben, egészen úgy öt évvel ezelőttig, amikor elkezdtem kicsit jobban élvezni az életemet. Ha annak idején nem dolgoztam volna olyan sokat, akkor aligha érek el komoly sikereket. Ezek a győzelmek a legnagyobb sztárokhoz viszonyítva nem számítanak sokat, de a játékosok nagy részénél több sikerem volt, és közben olyan életet éltem, amilyet élveztem."
Dale hétéves korában kezdett el snookerezni, és ahogy nőtt a játék iránti szenvedélye, úgy jött egyre több lehetőség. A walesi játékos belekóstolt a kommentálásba, és immár húsz éve dolgozik az Eurosport, valamint a BBC Wales stábjában.
"Ha korábban vonulok vissza, mint mások, annak elsősorban a kommentálás lesz az oka. Sokat kommentálok, ez a munka fog elkísérni időskoromig. Szeretném teljes munkaidőben csinálni, de amíg profi vagyok, addig ez nem lehetséges. A kommentálás sokat javított a játékomon. Ilyenkor teljesen más nézőpontból látom a snookert, hiszen a kamerák olyan szögekből mutatják az asztalt, ahogyan játék közben nem látod."
A "Spaceman" jól kezdte az új szezont. A European Mastersen a 32-ig jutott Joe Perry és Jimmy White legyőzésével, majd kvalifikált a Northern Ireland Openre. Lehet, hogy ez lesz az utolsó szezonja, de igyekszik minél tovább fenntartani a jó formáját.
"Ha mondjuk rosszul sikerülne a szezonom második fele, és kiesnék a top 64 közül, akkor biztosan nem mennék a Q Schoolba. De szeretném folytatni a jó kezdést. Nyilván lesznek nagyon nehéz ellenfeleim, de igyekszem mindent beleadni minden egyes meccsembe."
British Open
Mark Allen a csúcsfavorit
01/10/2022 - 15:20
British Open
Nézd vissza Mark Selby British Openen lökött maximumát teljes egészében!
30/09/2022 - 10:16