Ken Doherty a Shanghai Masters sajtótájékoztatóján, a Mark Selby elleni meccse előtt beszélt az ötszörös világbajnokról, és az "öregkori" snooker menedzseléséről. Az 1997-es világbajnok párhuzamot lát az ő 17 évvel ezelőtti győzelme, és a legutóbbi döntő között.
"Mark Selby számára rendkívül fontos volt, hogy megszerezte élete első világbajnoki címét. Ez egy óriási mérföldkő a számára, egy álom beteljesülése. Ugyanakkor szerintem ez a siker komoly hatással van Ronnie O'Sullivan legnagyobb vetélytársaira, akik most már tudják, hogy az ötszörös világbajnok nem legyőzhetetlen a Crucible-ben."
Persze O'Sullivan eddig sem volt verhetetlen, de májusig összesen öt döntőt játszott a világbajnokságon, és mind az ötöt megnyerte. Tiszteletet parancsoló eredménysor, mint ahogy az utóbbi három évben elért sorozatos döntőbe jutása is parádés volt. Főleg azok után, hogy sokan már-már leírták őt, és egy ideig úgy tűnt, mintha be akarná fejezni a pályafutását.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
TEGNAP 07:48

Selby és O'Sullivan. Egy korszak vége

Fotó: Eurosport

"Megnyerte a 2012-es vb-t, majd egy kihagyott szezon után a következőt is, és eljutott arra a szintre, ahol Stephen Hendry volt, amikor én legyőztem 1997-ben. Hendry akkor érinthetetlen volt, sorozatban öt világbajnoki címet nyert, és ott volt a hatodik döntőjében. De aztán én legyőztem, és ezáltal megnyíltak a kapuk. A többi játékos reményt kapott, és most ugyanez a helyzet Neil Robertson, Ding Junhui és Shaun Murphy számára. Láthatták, ahogy Ronnie összeesik, és önbizalom nélkül játszik. Régóta a szakmában vagyok, de még sosem láttam őt így kikapni egy hosszú meccsen. Ez persze nagyon rossz érzés lehet Ronnie-nak, de a többi játékosnak nagy lendületet adhat, hiszen látták, hogy át lehet törni a falon. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ő a legjobb formában lévő játékos, különösen a hosszú meccseken, és azt hiszem, ezt még Selby sem vitatja."
Dohertynek bőven van tapasztalata a "túlkoros" snookerben, hiszen a sajtótájékoztatón azon viccelődtek, hogy ő az egyetlen a mezőnyben, aki a 60-as években született (45 éves lesz a jövő héten). Persze ő már jó ideje nem játszik olyan szinten, mint ahol a 90-es évek végén járt. Az utóbbi években már a negyeddöntős szereplés is meglepő az ír világbajnoktól, aki legutóbb 2006-ban a Málta Kupán játszott pontszerző döntőt.
"Minden ott dől el, hogy az ember hogyan közelíti meg az öregedést, mennyire tudja elfogadni. Steve Davisnek sikerült, Stephen Hendrynek nem. Ronnie még mindig a legjobb snookeres, de lesznek rossz napjai, és ezt fel kell dolgoznia. Hamar vége lesz, ha nem tudja elfogadni, hogy már nem képes annyira jól játszani, mint fiatal korában, annak ellenére, hogy az utóbbi három évben időnként szenzációs formát mutatott. Ronnie bizonyos szempontból nagy nyomást helyez önmagára azzal, hogy kevés versenyen indul, hiszen mindig jó eredményre van szüksége, de szerintem ezt jól teszi, nála ez működik. Az ember sok időt tölt utazással és gyakorlással, ezért különösen fontos a pihenés, a kikapcsolódás, főleg idősebb korunkban."
Forrás: inside-snooker
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20