A Wuxi Classic selejtezőjének messze legnagyobb meglepetése Ding Junhui 5-0-s veresége. Önmagában a maximális különbség is szokatlan, mert a kínaiak legjobbja a kiütések túlsó oldalán szokott állni. Legutóbb a 2013-as World Open negyeddöntőjében kapott ki nullára, akkor Higgins intézte el. Most viszont egy amatőrtől kapott ki, bizonyos Oliver Browntól.
Rájár a rúd a kínaira, aki ugye az öt pontszerző tornagyőzelem után első körös világbajnoki búcsúval zárta a szezont. A selejtezős veresége előtti napon ráadásul 5000 fontra büntette a szövetség, mert nem jelent meg az év végi díjátadó vacsorán. Ami egyfelől szerződéses kötelessége, másfelől, az elmúlt szezon egyik kiemelkedő játékosaként legalábbis illetlenség.
No és ezek után jött a 0-5, úgy, hogy 31-es volt a legnagyobb breakje. Kikapott volna bárkitől. Mindez azt jelenti, hogy nem lesz ott a Wuxi Classicon, azon a versenyen, ami nem létezne nélküle, hiszen az ő "szülőfalujában" rendezik.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
TEGNAP 07:48
Nem különösebben meglepő, viszont érdekesség, hogy Andrew Higginson (korábbi Welsh Open döntős) úgy kapott ki 5-0-ra, hogy dugóba keveredett, és elkésett, ami miatt három frame-es hátrányból rajtolt. Bizonyos Joe O'Connor győzte le, aki szintén amatőr.
A Wuxi Classicot már az új rendszerben rendezik, tehát a "selejtezőben" (valójában a 128-as főtáblán) a ranglista első 64 helyezettje játszott a második 64-gyel Gloucesterben, és a győztesek utaznak majd a helyszínre. A szezon első pontszerző versenye június 23-án kezdődik. Elég sok meccset nyertek meg az esélytelenebb játékosok, és a fent említettek mellett nem lesz ott a versenyen további 15 "kiemelt", köztük Stevens, Dale és Brecel. Valamint Ali Carter, aki sajnos megint rákkal küzd, illetve persze Ronnie O'Sullivan, aki ismét kivett fél év szabadságot. Ott lesz viszont Selby, Robertson, Murphy, Higgins, Trump, és még sokan mások.

Fotó: Eurosport

Nem meglepő O'Sullivan bejelentése, miszerint novemberben akar először versenyezni, addig rápihen. Tavaly is hasonló félszezont produkált, mégis nyert három fontos tornát, plusz eljutott a világbajnoki döntőig. A rajongóinak, azt hiszem, nincs okuk az aggodalomra. O'Sullivan elmondta, hogy valószínűleg a tavaly bemutatkozó Champion of Champions lesz az első versenye, és utána indul a UK-n és a Mastersen is, de korábban nem akar játszani. Sem European Tour tornákon, sem hosszú utazást igénylő (azaz Nagy-Britannián kívüli) versenyeken. A Masters-szereplés miatt nem kell aggódnia, hiszen bár nem nyerte meg a világbajnokságot, viszont az új, pénzdíj-alapú világranglistán a negyedik helyen áll. Novemberig bemutató eseményeken láthatja őt a közönség.
Az Ausztrál Open selejtezőit is lejátszották, mert ez a verseny rögtön a Wuxi Classic utáni héten, június 30-án kezdődik. A címvédő Marco Fu, aki idén nem nevezett, és mint megszokhattuk, sok nagy név kihagyja a bendigói tornát. A két legfontosabb hiányzó (persze O'Sullivan mellett) Selby és Ding. Ott lesz viszont a fiatalok közül Brecel, Xiao és Lisowski. Az "öregeket" pedig a hosszú idő után ismét remeklő McManus, valamint Ebdon, McLeod és O'Brien képviseli. És jó hír, hogy az Eurosport mind a két versenyt közvetíti, úgyhogy június 23. és július 6. között két hétig minden nap lesz snooker a tévében.
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20