"Jól kezdtem a meccset, 4-1-re vezettem, de aztán Barry biztonsági játéka feljavult, és nemigen hibázott többet. Én löktem két rossz biztonságit két egymást követő frame-ben, és ekkor visszatért az önbizalma. Nem volt túlságosan nagy a nyomás rajtam, és mindig hiszek benne, hogy győzni fogok. Lehet, hogy ő úgy érezte, hogy nyomás alatt játszom, de én nem így gondoltam. Gyakorolni fogok a hét további részében, de amikor tehetem, megnézem a meccseket. Ha Ronnie lesz a következő ellenfelem, akkor is a saját játékomat fogom játszani, és mindent megteszek, hogy legyőzzem."
Mindezt Ding mondta a Champion of Champions torna első napja után, ahonnan ő emelkedett ki győztesként. A csoport elődöntőjében sima kezdés után (3-0) kicsit nehezebben, de 4-2-re legyőzte Dale-t. Hawkins könnyedén jutott túl Higginsen, így hát ő játszott este Dinggel az elődöntőbe jutásért. Mégpedig egy remek színvonalú meccset. Ami eleinte simának tűnt, hiszen a kínai háromframe-es előnyre tett szert, de a volt világbajnoki döntős három zsinórban hozott frame-mel egyenlített. Ekkor:
"Feljöttem 4-4-re, de a kilencedik frame-ben kihagytam a helyén álló kéket. Nem lett volna szabad kihagynom, és ez lehetett a fordulópont, mert belejöttem a játékba, Ding pedig egyre inkább küszködött. A tizedik frame-ben löktem egy szép százast, de a döntő frame-ben elkövettem néhány hibát a biztonsági játékban" - mesélte Hawkins.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Ding végül elmondása szerint nem izgult a döntő frame-ben, és egy 55-ös break hathatós segítségével megszerezte a győzelmet.
A mai napon még nem tudjuk meg, hogy ki lesz majd szombaton Ding ellenfele, hiszen a másik ágon játszanak. Mégpedig alighanem a legerősebb csoportban. Magyar idő szerint 14 órakor kezd Selby és Steve Davis, utánuk pedig következik a Trump - Maguire rangadó. Az első meccsen elég egyértelműek az esélyek, a második annál izgalmasabbnak néz ki. Ami az egymás elleni mérleget illeti, a skót sokkal jobban áll: 10-3-ra vezet.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16