A negyedik fordulóhoz érkezett a snooker világbajnokság selejtezősorozata. Ez az utolsó kör, melyet az Ítélet napjának neveznek, hiszen itt dől el, hogy melyik 16 játékos kerül fel a főtáblára. Az Ítélet napja két napig tart, ezúttal hétfőre és keddre esik.


A selejtező első három fordulója bőven hozott meglepetéseket. Az első három kiemelt egyaránt kiesett: Perry, Carter és Gary Wilson is az első meccsén búcsúzott. A Gentlemant bizonyos Jamie Clarke győzte le, a világranglista 89. helyezettje, aki ezt mondta a meccs után:
"Eddig, ha tévés meccset játszottam, mindig nagyon izgultam, sosem ment ennyire jól a játék. Jó érzés, hogy meg tudtam mutatni, képes vagyok jól játszani nyomás alatt is. Azt hiszem, élvezni fogom az utolsó fordulót. Senki sem számít a továbbjutásomra, és én már becsomagoltam az előző meccsem előtt, készen álltam az indulásra."
Sunny Akani lesz Clarke ellenfele.
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
TEGNAP 09:44
Rajtuk kívül kikapott Doherty is, aki ezzel elvesztette profi tagságát. Kérdés, hogy megkapja-e ismét a lehetőséget a World Snooker Tourtól. Két éve tiszteletbeli tagságot adtak neki, ez ezúttal is megeshet. Az 1997-es világbajnokot King búcsúztatta, aki 2013 óta nem játszhatott a Crucible-ben.

Doherty.jpg

Fotó: Eurosport

De azért voltak olyan ászok, akik nem buktak el. Például Dott, aki 6-0-val küldte haza Grace-t, és ezzel a skót világbajnok lett az egyetlen, aki frame-vesztés nélkül jutott túl a harmadik fordulón. Jól játszott, de nem volt ellenállhatatlan, inkább Grace ügyetlenkedése kellett a sima győzelemhez.
Dotthoz hasonlóan sima győzelmet aratott vasárnap McGill, valamint Un-Nooh is. Stevensnek nehezebb dolga volt, 1-3-as hátrányból fordított 6-4-re. Waldennel az Ítélet napjának egyik legkomolyabb rangadóját fogják lejátszani.
Szintén érdekes lehet a Dott - Gould párosítás. O'Donnell és Slessor két ellentétes stílust ütköztet, mint ahogy O'Brien és Liang is.
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20
Snooker
Mark Selby nagyot játszott a vb-n
04/06/2021 13:13