Időrendben haladva Binghammel kell kezdeni, hiszen ő még hétfőn játszott a Championship League-ben.

2015 világbajnoksága elkövette az a bohókás hibát, hogy kikapott a nyitómeccsén. Ráadásul 3-0-ra, ráadásul az amatőr Peter Devlintől. Egyébként valószínűleg az mentette meg Binghamet, hogy nem a legerősebb ellenféltől kapott ki, mert akkor vajmi kevés esélye lett volna a továbbjutásra. Szerencséjére a legnagyobb riválisa, Cao Yupeng két döntetlennel kezdett, Bingham pedig legyőzte Peter Linest, így pusztán annyi dolga maradt a végére, hogy meg kellett nyernie a "csoportdöntőt" Cao ellen. Ezt a meccset 3-1-gyel abszolválta Bingham, aki ezzel továbbjutott.
Vele párhuzamosan a hétvégén maximumot lökő Hossein Vafaei is továbbment, egy olyan csoportból, ahonnan nagyjából fifty-fiftynek tűnt, hogy az iráni lesz az első, vagy Tian Pengfei, ugyanis a hongkongi világbajnoknő Ng On Yee, valamint egy ausztrál játékos, a profiként most bemutatkozó Ryan Thomerson került még ebbe a négyesbe. Nekik esélyük sem volt a nagyfiúk ellen, bár Thomerson fogott egy frame-et Tian ellen. És éppen emiatt a végén Vafaeinek elég volt a döntetlen is a kínai ellenében, és pontosan ez is lett a meccsük végeredménye: 2-2.
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 19:09

Hossein Vafaei

Fotó: WorldSnooker

Kedden következett Judd Trump, aki első ránézésre könnyű csoportba került. Egy ifjú kínaival, a profiként debütáló Peng Yisonggal kezdett. Peng nem adta könnyen magát, és Trump sem sziporkázott, a meccs döntetlennel ért véget. Trump aztán 3-1-re legyőzte Sean O'Sullivant, aki három év kihagyás után kvalifikált megint a Main Tourra. Trumpnak az utolsó meccsét hoznia kellett volna Jamie Clarke ellen, aki 2019 világbajnokával szemben nem bukott frame-et O'Sullivan ellen. Csakhogy Trump ezúttal sem tudott győzni, 2-2-vel zártak, és kevesebb vesztett frame-mel Clarke ment tovább.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Trump tehát hasonlóan gyengén kezdi a 2022/2023-as szezont is, mint a tavalyit. Egy évvel ezelőtt elég sokáig kitartott a rossz formája, de végül két tornagyőzelemmel és további két döntővel zárta az évadot, köztük ugye a Crucible-ben elért fináléval, tehát összességében semmiképp sem volt rossz szezonja.
Úgy tűnik, ez a Championship League már nem fekszik neki, vagy nem érdekli eléggé, pedig játszott döntőt a pontszerző formátumban, és a nem pontszerzőt háromszor is megnyerte. Mindenesetre ennél jobban kell majd játszania a továbbiakban ahhoz, hogy idén is nyerjen tornákat.
Shaun Murphy jóval nehezebb ellenfeleket kapott, mint Trump. Ben Mertensszel kezdett, a belgák ifjú tehetségével, aki korosztályos világ- és Európa-bajnok. Döntetlenre végeztek, ami nem is olyan nagy meglepetés, ha Murphy tavalyi szezonját vesszük alapul. 2005 világbajnoka Xu Si ellen már győzni tudott, és egy százast is lökött. Liam Highfield volt az utolsó ellenfele, akit le kellett győznie, mert különben a hétpontos Mertens lett volna a csoportelső. Murphy 3-0-ra győzött, mit győzött, hengerelt! Két százast lökött, az egyik 144-es volt. Így ő is hét pontot szerzett, mint Mertens, és jobb frame-különbséggel továbbjutott.

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Szerdán a címvédő David Gilbert áll asztalhoz Joe O'Connor, az osztrák Florian Nüssle és Zak Surety ellen, illetve a 19-es csoportban Jordan Brown, Mark Davis, Jimmy White és Ross Muir méri össze tudását. Csütörtökön Jack Lisowski, Michael White, Mark Joyce és a belga Julien Leclercq, valamint Mark Allen, Stuart Carrington, Jenson Kendrick és az indiai Himanshu Jain csap össze. Ezek lesznek az első csoportkör utolsó mérkőzései, a jövő héten már a csportkör győzteseiből álló második csoportkör küzdelmei következnek.
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 07:20
Snooker
Királyi kitüntetést kapott Mark Selby és Judd Trump
02/06/2022 18:53