Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan nyerte a világbajnoki döntő visszavágóját

Buzás Gábor

Frissítve 07/11/2022 - 09:25 GMT+1

Ronnie O'Sullivan és Judd Trump játszotta a Bajnokok Bajnoka döntőjét, mely egészen magas színvonalú találkozót hozott. Az elejétől a végéig O'Sullivan vezetett, így Trump nem tudott visszavágni a világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért. Cserébe viszont lökött egy maximumot, pályafutása során a hetedik alkalommal.

Ronnie O'Sullivan - fotó: championofchampionssnooker.co.uk

Fotó: Other Agency

O'Sullivan negyedszer nyerte meg a Bajnokok Bajnokát, 2018 óta először. Sőt, a 2018-as döntője óta először jutott be a fináléba.

Meggyőző játékot mutatott a tornán, és ezt tovább tudta vinni a döntőbe is. Egy 96-os és egy 103-as breakkel 2-0-ra elhúzott a hétszeres világbajnok, majd 3-1-es állásnál mentek el a szünetre. A 3-1-ből 6-1 lett, aztán viszont Trump megtörte a dominanciát, nem is akárhogy. Meglökte ugyanis pályafutása hetedik hivatalos maximumát, 2022-ben már a másodikat (a Turkish Masters után). Hozzátett még egy 96-os breaket, amivel 6-3-ra felzárkózott.
Egy kis üröm az örömben, hogy O'Sullivan nem gratulált a maximum után, ami meglehetősen ritka (vagy tán egyedüli) esemény. A közösségi médiában sokan kritizálták emiatt, többek között Mark Allen is, aki azt írta, hogy bár nem kötelező gratulálni, de biztos benne, hogy ilyen még nem fordult elő.


Az esti folytatásban O'Sullivan egy százassal 7-3-ra alakította az állást, de Trump megint elkapta a fonalat, és zsinórban három frame-mel 7-6-ra felzárkózott. O'Sullivan azonban nem várta meg, hogy kiegyenlítsen. Egy százas és két nyolcvanas breakkel 10-6-ra lezárta a mérkőzést.
Olyasmi volt ez a csata, mint a 2013-as világbajnoki döntő O'Sullivan és Barry Hawkins között. Akkor is az elejétől fogva vezetett a Rakéta, de az ellenfele folyamatosan zárkózott, nem adta könnyen a bőrét. És tették mindezt hatalmas breakek kíséretében, ahogy tegnap is, a BB döntőben. O'Sullivan három százast, négy 80 felettit, és további két félszázast produkált, Trump pedig a maximuma mellé odatett még egy százast, és további két 80 felettit. O'Sullivan ezt nyilatkozta:
"Egy pillanatig sem foglalkoztam az előnyömmel, mert tudom, hogy Judd mire képes. Örülök, hogy a végén jól tudtam játszani. Ez a verseny tele van jó játékosokkal, a nézőtéren mindig teltház van, ezért én is a legjobb játékomat tudom nyújtani. Az én koromban szükség van az ilyen közönségre. Az ilyen tornákon jobban tudok snookerezni."
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Véget ért tehát a szezon első igazán nagy versenye, és rögtön jön a következő, az Egyesült Királyság Bajnoksága. Amiről O'Sullivan azt mondta, hogy hétszer már megnyerte, miért ne nyerhetné meg nyolcadszor is. És ezzel nehéz vitatkozni... Egyébként már el is kezdődtek a selejtezőmérkőzések. A UK idén formátumot váltott, a világbajnoksághoz lesz hasonló a lebonyolítás.
Ami azt jelenti, hogy a világranglista első 16 helyezettje automatikusan főtáblás, a többiek pedig selejtezőket játszanak a maradék 16 hely megszerzéséért. Ezeket a meccseket az Eurosport Playeren lehet nézni, és természetesen cikkekben is be fogunk számolni a fontosabb történésekről.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés