Judd Trump, Kyren Wilson, Yan Bingtao, eddig ők hárman verekedték be magukat az elődöntőbe. A Masters címvédője előbb Shaun Murphyt lépte le 4-1-gyel (három nagy breakkel és a szoros utolsó frame megnyerésével), aztán este Mark Selby ellen is győzni tudott, mégpedig remek játékkal.

Nem indult igazán jól a mérkőzés, az első három frame nem hozott ötven feletti breaket. 2-2-vel mentek el a pihenőre, és a kínainak használt a negyedórás szusszanás, mert utána lökött egy 140-es, valamint két 70 feletti breaket, és már-már simának mondható 6-3-as eredménnyel legyőzte a háromszoros világbajnokot.
Selby is lökött egy százast a mérkőzésen, ez volt pályafutása 701. hivatalos százas breakje. A jubileumi 700. százasát délután lökte, a David Gilbert elleni fordítása során. Selby ebben a tekintetben az örökranglista hatodik helyén áll, O'Sullivan, Higgins, Trump, Robertson és Hendry mögött. A hétszeres világbajnok skót 776-nál jár, az ausztrál kereken 100-zal előzi meg Selbyt. Mögötte is nagy a távolság, Murphy áll a hetedik helyen 571-gyel.
UK Championship
O’Sullivan, 147, thaiföldi „expresszvonat” és egy amatőr, akinek nem kellene annak lennie
25/11/2021 13:17
Yan ezt nyilatkozta a győzelme után:
"Meglepett ez az eredmény. Mark Selby ellen mindig nehéz játszani, annyira jók a biztonsági lökései és annyira jól kontrollálja a játékot. Ma este jól snookereztem. Élvezem, hogy itt lehetek, jó az asztal, jó, hogy van közönség."
Örülnék, ha Ronnie O'Sullivan ellen játszhatnám az elődöntőt. Ő minden alkalommal teljesen más. Az biztos, hogy itt csakis bajnokokat legyőzve lehet trófeát szerezni.
O'Sullivan első ellenfele Stuart Bingham lesz a csütörtöki játéknapon, aki a 2015-ös világbajnokság óta nem győzte le a közönség kedvencét. Ha O'Sullivan túljut 2015 világbajnokán akkor John Higgins vagy Ding Junhui leselkedik rá. Pénteken és szombaton játsszák a két elődöntőt, vasárnap a finálét.
Snooker
Feltámad Selby vagy O'Sullivan? Kezdődik az Egyesült Királyság Bajnoksága
23/11/2021 09:17
English Open
O'Sullivan és Higgins 73. örökrangadója következik az English Open elődöntőjében
06/11/2021 08:59