Rosszul indult a csütörtöki játéknap, már ami a színvonalat illeti. A négy klasszis közül igazából senki sem játszott tudásának legjava környékén. Ronnie O'Sullivan legfeljebb közepes játékkal győzött Stuart Bingham ellen, majd John Higgins 1-3-ról fordított Ding Junhui ellen, de ott sem láttunk közönségcsalogató snookert.
Egyetlen jó hozadéka volt a délutáni történéseknek, hogy összejött a sokszoros világbajnokok csatája az esti "csoportdöntőre".
A snooker utóbbi két évtizedének csúcsrangadóján nem lehet esélyest megnevezni. A szezonban eddig a skót játszott jobban, de nagy kérdés volt, hogy az English Open döntőjének elvesztése mennyire vette el a motivációját. Akkor, másfél hete mindenesetre nagyon el volt keseredve.
Snooker
Több kínai lesz a nyolc között, mint nem-kínai
28/07/2022 08:31
Csakhogy szemlátomást túltette magát a csalódáson. O'Sullivan ellen egy 80 és egy 90 feletti breakkel villámrajtot vett, majd a hatszoros világbajnok százasa után megnyert egy szoros, és emiatt különösen fontos frame-et. A szünet után sem tört meg a skót lendülete, egy 127-es, majd egy 94-es, és végül egy 63-as breakkel könyörtelenül lerendezte a meccset. Ezt mondta utána:
"Ez az én estém volt. A negyedik frame rendkívül fontos volt. Három nagy break után szoros csatát vívtunk a negyedikért, és sikerült elhoznom. A szünet után nem igazán hibáztam, nem adtam lehetőségeket Ronnie-nak. Ő viszont kihagyott néhány olyan lökést, amilyet nem szokott elrontani.
Azt hiszem, túlságosan kritikus voltam magammal az English Open döntője után. Az ember mindig arra vágyik, hogy versenyt tudjon nyerni. Remélem, ezen a hétvégén megint ott leszek a döntőben."
Nos, ehhez Yan Bingtaót kell legyőznie a szombati elődöntőben. Kezd mindennapossá válni ez a párosítás, hiszen most már sorozatban a harmadik versenyen futnak össze. A kínainak ez nem jó hír, mivel az előző két alkalommal kikapott. Előbb azonban következik Judd Trump és Kyren Wilson mérkőzése, szintén a döntőbe jutásért.
Snooker
Tízezer néző várja Ronnie-ékat Hongkongban
13/07/2022 13:27
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 19:09