Elkezdődött a Bajnokok Bajnoka, a Masters utáni második legrangosabb meghívásos verseny.


A nyitónapon rögtön asztalhoz állt Judd Trump, aki a torna egyik legnagyobb esélyese, annak ellenére is, hogy korábban nem tudta megszerezni ezt a trófeát. Kétszer jutott döntőbe, de mindkétszer kikapott. És annak ellenére is a nagy favoritok közé tartozik, hogy az idei szezonban még nem sokat tett le az asztalra, mindössze két negyeddöntőt tud felmutatni, ami az ő mércéje szerint természetesen édeskevés.
Championship League
Judd Trump villámgyorsan búcsúzott
20/07/2022 13:35
Abszolút favorit volt a csoportjában (mindig hangsúlyozni kell, hogy ez nem klasszikus értelemben vett csoport, hiszen tulajdonképpen elődöntőt és döntőt kell nyerni a "csoportban" ahhoz, hogy az ember továbbjusson), mivel a verseny leggyengébb játékosa, az amatőr David Lilley volt az első ellenfele, illetve a Stephen Maguire - Ryan Day csata győztese.
Trump hihetetlenül rosszul kezdett. És nem csak hogy kihagyott lökéseket, de időnként rossz döntést is hozott, rá abszolút nem jellemző módon gyáva megoldást is választott. Ennek következtében el is bukta az első frame-et. A második sem volt egy diadalmenet, de itt már meg-megcsillant a Triple Crown-bajnok tudása. Innentől fogva lendületbe jött, és 4-1-gyel lerendezte a meccset.
https://i.eurosport.com/2021/11/15/3254523.jpg
Maguire és Day mérkőzése parádésan indult, a walesi vezetett három nagy break után 2-1-re. Aztán jött az izgulás és jöttek a hibák, de a skót nem tudott fordítani, és Day 4-2-vel továbbment. Trump alighanem örült ennek az eredménynek, mert a fontos helyzetekben gyakran berezelő Day ellen toronymagas favoritnak számított, a kiszámíthatatlan klasszis Maguire ellen viszont nem feltétlenül.
Este aztán simán ment minden. Trump remekül kezdett, és 4-0-ra ellépett. A szünet utáni frame szorosra sikeredett, de végül 6-0-val jutott tovább 2019 világbajnoka, aki ezzel az elődöntő első résztvevője lett. Kedd este meg is lesz az ellenfele, aki a Neil Robertson, Mark Williams, Kyren Wilson, Jordan Brown négyesből kerül ki. Trump ezt mondta a nap végén:
"Elég ritka, hogy 6-0-ra sikerüljön legyőzni a top ellenfeleket. Amikor eljutok 5-0-ig, mindig bevillan, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen, valaminek történnie kell. Most simán be tudtam fejezni a meccset. Valószínűleg hasonló szinten kell majd játszanom, ha még messzebbre akarok jutni ezen a versenyen.
Ez egy nagyon jó verseny. Egy nap alatt két meccset kell nyerni, és tudod, hogy ha túljutsz a csoportodon, akkor máris a végjátékban találod magad. Ilyenkor jó, hogy néhány napig nem kell játszani, lehet gyakorolni és a többiek meccsét nézni. Az elődöntőben különleges lesz a hangulat.
Az első meccsen nyomás alatt vagy, mert rövid a meccs, és nem akarsz korán kiesni. Kellett egy kis idő, hogy hozzászokjak az asztalhoz, és amint belejöttem a játékba, máris sokkal jobban ment minden."
A torna újítása, hogy lazább öltözetben játszanak a versenyzők, mint általában. Mintha a Shoot Outon lennének, egy névre szóló pólóban lökik a golyókat. Várható volt, hogy Trumpnak ez tetszeni fog, hiszen ő maga beszélt arról korábban, hogy el kellene felejteni a mellényt és a csokornyakkendőt.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235720.jpg
"Szerintem a ruha miatt játszottam olyan jól este. Így sokkal szabadabban, sokkal lazábban tudtam snookerezni. Nem kell a mellénnyel meg a nyakkendővel bajlódni, nem zavar semmi, gyakorlatilag olyan a ruha, mint az edzéseken. Ez jót tesz a játékomnak."
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 19:09
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 07:20