Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gyakorlatilag Trump ölébe hullott a Bajnokok Bajnoka trófeája

Buzás Gábor

Publikálva 22/11/2021 - 09:49 GMT+1

Judd Trump két elbukott döntő után ezúttal győzött a Bajnokok Bajnokán, John Higgins pedig sorozatban harmadik döntőjét bukta el.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Habkönnyű volt Trump útja a fináléig, hiszen egyetlen ellenfele sem tudott komoly ellenállást kifejteni vele szemben. A B-játéka bőven elég volt ahhoz, hogy eljusson a döntőig. Beszédes adat, hogy egyetlen százas breaket lökve nyert 16 frame-et az első három mérkőzésén. Sőt, vasárnap sem lökött százast.
A döntőben mindenképp ő volt a favorit, nem a korábban mutatott játék alapján, hanem azért, mert ellenfele, Higgins nagyon kemény, éjszakába nyúló elődöntőt játszott, ráadásul egy teljes nappal kevesebbet pihenhetett. Várható volt, hogy előbb-utóbb el fog fáradni, hiszen rengeteget snookerezett az utóbbi időszakban, sorozatban harmadszor játszott döntőt.
És el is fáradt. Higgins kezdett jobban, az első három frame az övé lett, de Trump nyert zsinórban ötöt, és végül 10-4-re legyőzte az elcsigázott Higginst. Nagy dolog persze, hogy megvan Trump első Bajnokok Bajnoka-győzelme, és az is fontos, hogy a szezonban először tornát nyert, de nehéz igazán teljes értékűnek tekinteni ezt a sikert, annyira nem volt nehéz dolga egyik meccsén sem.
Ettől függetlenül maga a tény, hogy versenyt nyert, mindegy hogyan, óriási lendületet adhat neki Trumpnak. Higgins esetében pedig továbbra is az a kérdés, hogy mikor nyer tornát, meddig bírja lelkileg a döntős vereségeket, illetve hogy ismét ad-e neki új energiákat a vereség, vagy esetleg valamelyest megtöri a szezonját.
"John ellen minden győzelem óriási siker, hiszen mindig is azok közé tartozott, akiket a legjobban tisztelek. Megesett velem, hogy vezettem ellene 4-0-ra, vagy 7-2-re, és mégis kikaptam. Sanghajban volt egy különösen fájó vereségem ellene, azt sosem felejtem el, abból rengeteget tanultam. Még mindig bőven tudok tanulni tőle, nagyon nagyra tartom őt"
- mondta Trump, aki 150.000 fontot kasszírozott a sikerrel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés