Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Bajnoka a bajnoka nélkül

Buzás Gábor

Publikálva 12/11/2021 - 19:48 GMT+1

Hétfőn kezdődik a Bajnokok Bajnoka snookertorna, 16 kiváló játékossal, akik között azonban nem lesz ott a címvédő, Mark Allen.

Mark Allen - WST

Fotó: Other Agency

Ezen a versenyen az elmúlt 12 hónap bajnokai kapnak helyet. Judd Trump négy versenyt nyert a tavalyi BB óta, Neil Robertson hármat, Mark Williams és Mark Selby kettőt, Mark Allen pedig személyes okokra hivatkozva visszalépett, ezért fel kellett tölteni a helyeket a világranglista legelőkelőbb helyein álló játékosaival, akik nem kvalifikáltak tornagyőztesként vagy a világbajnokság döntőseként.
Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a "töltelék" játékosok is igazi klasszisok. Kezdve Ronnie O'Sullivannel, aki a tavalyi öt döntőjéből emlékezetes módon egyet sem nyert meg. Rajta kívül Stephen Maguire, Ding Junhui és Stuart Bingham kapott lehetőséget, tehát nem akárkik kerültek a mezőnybe.
Ding számít igazán szerencsésnek, mert ha ez a verseny pár héttel később kerülne sorra, akkor valószínűleg nem lehetne ott, hiszen addigra elveszíti a 2019-es UK-győzelemért járó tetemes pontjait. Íme a kétéves ranglista sajátossága, amivel most jól járt a kínai.
Maguire is érdekes szereplő, elsősorban azért, mert ő éppen "beugró" játékosként szerezte meg legutóbbi trófeáját a tavalyi Tour Championshipen. Ahol egyébként éppen a járványhelyzet miatt a helyszínre utazni nem tudó Dinget helyettesítette. Elég jól...
O'Sullivan pedig "pusztán" azért figyelemre méltó résztvevő, mert a torna 2013-as indulása óta ötször játszott döntőt, amiből hármat meg is nyert. Tavaly és tavalyelőtt is a későbbi győztestől kapott ki, tehát egyértelmű, hogy ha pusztán a verseny történetét vesszük figyelembe, ott van a legnagyobb esélyesek között. Meg hát különben is, mint mindig. Már csak azért is, mert szereti ezt a versenyt, fekszik neki az egyasztalos rendezés.
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

A jelenleg legjobbnak mondható, a mezőnyből egyértelműen kiemelkedő ötös, O'Sullivan, John Higgins, Selby, Trump és Robertson mind ott lesznek. Könnyen lehet, hogy közülük kerül ki a bajnok. Trump még nem nyert ilyet, Selby még csak döntőt sem játszott, Robertson viszont kétszeres bajnok, és egyszer Higgins is győzött. Ötük között nagyon nehéz erőviszonyokról beszélgetni, és nem sok értelme van jósolgatni.
Annyi viszont bizonyos, hogy Trump kapta a papíron legkönnyebb "csoportot". David Lilley után Ryan Day vagy Maguire következik neki, mindenképp megoldható feladat a számára. Robertson rögtön az első meccsén Williamset kapta, utána jöhet Kyren Wilson vagy Jordan Brown. Ez már sokkal nehezebb csapat, de ha érvényesül a papírforma, akkor összejön a torna két évvel ezelőtti, csodálatosan jó döntőjének párosítása, Robertson és Trump csatája - ezúttal az elődöntőben.
Az alsó ágon O'Sullivan Stuart Binghammel kezd, és Ding, valamint Higgins került még ebbe a négyesbe. Klasszis nevek, de jelenleg Higgins tűnik csak nagyon nehéz ellenfélnek, viszont az English Open okozta csalódás után lehet, hogy ezúttal is hamar elvérzik. A legalsó négyesbe került Selby, aki David Gilberttel kezd, utána jöhet neki Shaun Murphy vagy Yan Bingtao. Talán ez a legerősebb ág.
A Bajnokok Bajnoka torna mérkőzéseit a Matchroom.Live oldalon lehet nézni, valamint sportfogadási oldalakon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés