Ali Carter októbertől ismét snookerezhet! A Kapitánynál májusban tüdőrákot diagnosztizáltak, és azóta intenzív kemoterápiás kezelésen esett túl. Orvosai szerint állapota javul, és ennek köszönhetően visszatérhet a snookerasztalhoz.
Carter benevezett a szófiai European Tour versenyre, melyet október első hétvégéjén rendeznek. Még az is lehet, hogy az indiai és a chengdui tornák Barnsley-ban rendezendő selejtezőin is részt fog venni szeptemberben, de ha bármelyiken is sikerrel jár (amire persze jók az esélyei), akkor utaznia kell a távoli helyszín(ek)re, és ahogy ő maga mondta, nem biztos, hogy erre készen áll.
"Átestem néhány rendkívül sötét perióduson, de mindvégig pozitív maradtam, és az orvosaim pénteken azt mondták, hogy javul az állapotom. Csak erre vártam, hiszen a befagyasztott ranglistás helyezésemnek köszönhetően ott lehetek a UK Championshipen és a Mastersen is."
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Valóban, a snooker szövetség nagyon kegyes (vagy inkább korrekt) volt Carterrel, és a kétszeres világbajnoki döntős megtarthatta a 15-dik pozícióját, így ott lehet a Mastersen. Kérdés persze, hogy mi lesz akkor, ha esetleg a Mastersre történő kiemelés előtt kiesik a legjobb 16 közül, de szerencsére olyan keveset hagyott ki, hogy erre nincs túl sok esély. Egyébként hiába játszottak már le nélküle két pontszerzőt, még senki sem előzte meg, tehát a szövetség segítsége nélkül is ott van a 15-dik helyen.
Carter azt is elmondta, hogy nem szeretné, ha a UK lenne az első nagy tornája, ezért nevezett be a szófiai ET-versenyre. Kicsit élesíteni a formát. Szegény Carter már sajnos hozzászokhatott az ilyen hátráltató időszakokhoz, hiszen tavaly nyáron is ki kellett hagynia néhány hónapot, akkor hererák miatt, és ugye ott van az egész pályafutását, egész életét befolyásoló Crohn-betegség. Őrület, hogy így is tudott nyerni három pontszerzőt és játszott két VB-döntőt. Sikeresebb játékos, mint a vele egyidős Barry Hawkins vagy éppen az egy évvel idősebb Marco Fu. Hát még, ha egészséges lenne...
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16