Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ezen a héten is Ronnie O'Sullivan a főszereplő, pedig a verseny közelében sem lesz

Buzás Gábor

Publikálva 24/09/2023 - 15:39 GMT+2

De ezt már megszokhattuk. Mármint hogy a snooker szinte mindig róla szól, akár ott van, akár nincs. A British Openen például nem vesz részt, mégis fontos szereplő, hiszen elvesztheti a világelsőségét. Mégpedig igen jó eséllyel. Mindössze 5000 ponttal vezet ugyanis az uralkodó világbajnokkal szemben. De más kihívója is akad.

Ezen a héten is Ronnie O'Sullivan a főszereplő, pedig a verseny közelében sem lesz

Fotó: WorldSnooker

A szeptember végi British Open egy háromhetes snookermaraton első állomása.

Rögtön utána következik az English Open, azt pedig a Wuhan Open nevű új kínai torna követi. Ronnie O'Sullivan úgy gondolta, hogy nem akar ennyit snookerezni, és korábbi nyilatkozatai alapján valószínűleg csak a kínai versenyen vesz részt ezek közül.
Mindhárom verseny pontszerző, ami azt jelenti, hogy O'Sullivan szinte bizonyosan el fogja bukni az első helyét. Mégpedig azért, mert mindössze 5000 pont előnye van Luca Brecellel szemben. Sőt, Mark Allen hátránya is behozható, 45.500 pont.
Ha Brecel csupán a 32 közé jut, máris holtversenyben világelső lesz, bár O'Sullivant akkor taszítja le a trónról, ha legalább egy fordulóval tovább jut. Allennek éppen nem elég, ha második lesz a tornán, mert azzal "csak" 45.000 pontot szerezne. Neki tehát meg kell nyernie a British Opent ahhoz, hogy ő legyen az új világelső.
Akár Brecel, akár Allen vezeti majd a ranglistát, olyan játékos lesz a világelső, aki még nem volt. Eddig 11-en birtokolták az első helyet: Ray Reardon, Cliff Thorburn, Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams, Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson, Mark Selby, Judd Trump és Ding Junhui. Nem akármilyen névsor. És ugye csak egy kakukktojás van közöttük, Ding, aki még nem nyert világbajnokságot. Allen lehet a második ilyen világelső.
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Amiben bízhat a Rakéta, már ha egy kicsit is érdekli az első helye (nyilván nem, mert akkor nem Spanyolországban nyaralna...)... szóval amiben a rajongói bízhatnak, az az, hogy Brecel és Allen is nagyon erős ellenfelet kapott rögtön az első fordulóban. A belgának Ding jutott, az északírnek pedig Anthony McGill.
Ez úgy történhetett meg, hogy ezen a versenyen nincs kiemelés, és bizony már az elején összejöttek kőkemény párosok. Fordulónként sorsolnak, tehát nem lehet előre gondolkodni, hogy kinek ki lehet a következő ellenfele. Mindenesetre a Brecel - Ding meccset mindenképp érdemes lesz nézni hétfő délután, nem csak a világelsőség kérdése miatt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés