A 26 éves svájci 2017-ben érte el eddigi legjobb eredményét, amikor az English Openen egészen az elődöntőig menetelt, legyőzve többek között Shaun Murphyt. Azonban talán ezzel a sikerrel is vetekszik, hogy első két mérkőzését megnyerte Ronnie O'Sullivan ellen: a fent említett UK-n elért siker (6-5) mellett a 2019-es Welsh Openen is a svájci bizonyult jobbnak (4-2).
Ursenbachert elkíséri néhány baseli barátja Milton Keynesbe, a British Open helyszínére, de nemcsak azért, hogy őt lássák, hanem azért is, hogy élőben élvezhessék a világelső játékát.
"Két-három barátom jön velem, akik még sosem látták élőben Ronnie-t. Érdekes helyzet, mert elsősorban rá kíváncsiak, de azért annak is örülnek majd, ha én győzök. Egyébként nem foglalkozom velük, csak örülök, hogy eljönnek megnézni a meccsemet.
British Open
John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség
28/09/2022 - 07:36
Ha az ember a legjobbak közé akar tartozni, akkor örülnie kell minden ehhez hasonló kihívásnak. Csak akkor lesz esélyem, ha hiszek önmagamban. Nem számít, hogy melyikünk a jobb snookeres, csak az a lényeg, hogy képes vagyok-e dolgozni a saját játékomon és fejlődni.
Számomra mindig nagy lehetőség a legnagyobb sztárokkal összecsapni, mert ilyenkor látom, hogy hol tart a játékom. Az ilyen meccsek után mindig tudom, hogy miben kell még előrelépnem. Persze kaphattam volna könnyebb ellenfelet is, de egy profi játékos egyszerűen nem gondolkodhat így."
Ursenbacher állt már a világranglista 41. pozíciójában is, de a tavalyi szezonban a 11 első fordulós mérkőzése közül hetet elbukott, ennek köszönhető, hogy a 60-on kívülre szorult. Nem csoda, hogy mentális coach segítségét kérte.
"A tavalyi szezonban visszanéztem minden meccsemet és minden interjúmat. Próbáltam kitalálni, hogy mit kellene tennem. De aztán arra jöttem rá, hogy ennek semmi értelme. Nincs itt semmi trükk, egyszerűen csak kőkeményen kell dolgozni.
A tavalyi szezonom pocsék volt. Sok minden miatt aggódtam, hogy nem játszom elég jól, hogy nem töltök elég időt a szeretteimmel Svájcban, és hogy nem keresek elég pénzt. Rossz passzban voltam. Most viszont egy coach-csal dolgozom, Noel Flanneryvel, és sokkal jobban érzem magam."
Ronnie O'Sullivan és Alexander Ursenbacher első fordulós mérkőzése hétfőn 20 órakor kezdődik, és az Eurosport természetesen élőben közvetíti.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "A Tournak segítenie kellene a női snookert"
28/09/2022 - 05:34
British Open
Ronnie O'Sullivan kizúgott a British Openről
27/09/2022 - 08:12